Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Movember: mannen overlijden te jong

dinsdag 05 november 2019 | Bron: Movember

Movember: mannen overlijden te jong

In de maand november vraagt de Movember Foundation aandacht voor prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en preventie van zelfmoord onder mannen. De Movember Foundation is een onafhankelijke organisatie die zich sinds 2003 inzet voor de gezondheid van de man.

De Movember Foundation

Movember is een jaarlijks evenement dat in de maand november plaatsvindt. In 2003 kwam een groepje jonge mannen op het idee om 30 dagen een snor te laten groeien om aandacht te vragen voor prostaatkanker en depressie onder mannen. Dat was het begin van de Movember Foundation. In aanvulling op het creëren van bewustzijn haalt de stichting ook geld op om relevant onderzoek en relevante initiatieven te financieren. In de afgelopen 15 jaar is er wereldwijd circa 800 miljoen euro opgehaald, met behulp van partners zoals Google, Qantas, Royal Mail en Carlsberg. Inmiddels is de Movember Foundation actief in meer dan 21 landen, waaronder sinds 2010 ook in Nederland.

Een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen

De Movember Foundation streeft ernaar om wereldwijd bij te dragen aan een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Mannen sterven gemiddeld 6 jaar eerder dan vrouwen. Daarnaast komen mentale gezondheidsproblemen vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en 75% van alle zelfmoorden wordt gepleegd door mannen.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat er gemiddeld één man per minuut sterft als gevolg van zelfmoord. Daarnaast is de impact van prostaat- en teelbalkanker groot. Wereldwijd is prostaatkanker de op een na meest voorkomende soort kanker onder mannen. De verwachting is dat in 2030 het aantal patiënten met prostaatkanker zal zijn verdubbeld tot 1,7 miljoen.

De Movember Foundation steunt daarom verschillende gezondheidsprogramma’s die zich richten op informatievoorziening omtrent prostaat- en teelbalkanker en geestelijke gezondheid onder mannen, zoals zelfmoordpreventie en depressie.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl