Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Mondgezondheid belangrijk voor algemene gezondheid

donderdag 20 maart 2014 | Bron: De Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT)

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat een gezonde mond een belangrijk aandeel heeft in de lichamelijke gezondheid. Veel mensen hebben hier echter geen weet van. Vandaag, op de Dag van de Gezonde Mond, lanceert de beroepsvereniging voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, de NMT, daarom een online kennistest over de mondgezondheid.

MondEen gezonde mond staat in verband met hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, obesitas en dementie. Hoewel we ontzettend veel doen met onze mond, zoals praten, eten, lachen, zingen en zoenen, staan we er te weinig bij stil hoe belangrijk een gezonde mond is voor de lichamelijke gezondheid.

Besef

De NMT heeft nu een test ontwikkeld om mensen hier meer bewust van te maken. Met de online kennistest Hoe gezond is je mond? worden deelnemers uitgedaagd om te ontdekken hoeveel zij weten over een gezonde mond.

De NMT viert dit jaar haar 100-jarige jubileum. Dit wordt gevierd met het thema ‘Lang leve een gezonde mond’ om het besef van een goede mondgezondheid te vergroten.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl