Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Mijlpaal in ontrafeling menselijk DNA

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: NRC Handelsblad

Twee groepen wetenschappers hebben vandaag in Londen en Washington officieel bekendgemaakt dat negentig procent van het menselijke genoom is opgehelderd. (NRC Handelsblad) De ontrafeling van het menselijk genoom, die tien jaar geleden van start ging, is uitgelopen op een nek-aan-nek-race tussen het Amerikaanse bedrijf Celera en het publieke Humane Genoomproject waarin wereldwijd laboratoria samenwerken. Beide teams hoopten als eerste het complete menselijk DNA in kaart te brengen. Tot verbazing van alle betrokkenen sloegen beide partijen onlangs de handen ineen. De aartsrivalen gaan nu hand in hand over de eindstreep en zullen hun resultaten binnenkort samen in een wetenschappelijk tijdschrift publiceren. Nu negentig procent van het genoom in kaart is gebracht, volgt er een nog veel omvangrijker klus: het interpreteren van de enorme berg informatie. Pas als de precieze functie van een bepaald stuk erfelijke code duidelijk is, kan er een specifieke medische toepassing voor worden gezocht.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl