Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Meeste hiv-infecties in jaren

donderdag 01 december 2016

HIV test in labaratorium

Het aantal mensen dat met hiv besmet raakt in Europa is hoger dan ooit. In 2015 raakten 153.000 Europeanen besmet met het virus, dat maakt het totale aantal hiv-patiënten in Europa tot 2 miljoen.

Wereld Aids Dag

Donderdag 1 december is de Wereld Aids Dag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de 1 miljoen mensen die elk jaar overlijden aan de gevolgen van aids, dat veroorzaakt wordt door hiv. De financiering voor aidsbestrijding neemt af, maar het aantal infecties in Europa neemt juist toe.

Vooral stijging in Oost-Europa

De grootste stijging vond plaats in landen als Bulgarije, Hongarije en Oekraïne. In totaal leven er in deze landen nu 121.000 hiv-patiënten. Naast onveilige seks wordt het virus hier vooral overgedragen door het spuiten van drugs met verontreinigde naalden.

Het Nederlandse Aidsfonds is bezorgd om deze groei. Een woordvoerder legt uit: ”De financiering voor aidsbestrijding neemt af terwijl het virus in Europa juist steeds meer voorkomt.

Bron: ANP

.
- Advertentie -
- Advertentie -