Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Magnesium: goed voor lichaam én huid

dinsdag 10 september 2019

Voedingssupplementen worden steeds populairder

Je hoort steeds vaker mensen om je heen die last hebben van een magnesiumtekort. Hoewel magnesium veel gezondheidsvoordelen biedt en het lichaam eigenlijk niet zonder kan, maakt het lichaam het mineraal zelf niet aan. Om voldoende magnesium binnen te krijgen, ben je dus volledig afhankelijk van voeding. Maar wist je dat magnesium bij extern gebruik ook heel goed is voor de huid?

De voordelen voor het lichaam

Magnesium is een mineraal dat er onder andere voor zorgt dat de botten en spieren gezond blijven. Daarnaast zorgen de spieren met behulp van magnesium voor een goede overdracht van de zenuwprikkels. Bij een langdurig tekort treden dan ook regelmatig lichamelijke en psychische klachten op. Je wordt bijvoorbeeld gevoeliger voor stress en krijgt last van vermoeidheid, spierverkramping en botontkalking. Om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, kun je magnesiumrijke producten eten, zoals cacao, garnalen en sojabonen. Blijkt dit niet voldoende, dan bieden magnesiumtabletten ook een oplossing.

Goed voor de huid

Tijdens sporten als turnen wordt magnesiumpoeder van bijvoorbeeld Flinndal gebruikt voor het stroef houden van de handen voor een betere grip. Toch wel handig wanneer je aan een rekstok of in de ringen hangt. Maar naast een betere grip zorgt magnesium er ook voor dat de huid niet uitdroogt en in een gezonde conditie blijft. Je kunt het namelijk ook inzetten bij ernstigere huidklachten, zoals psoriasis, eczeem en neurodermitis. Het nemen van een magnesiumbad vermindert de klachten of laat deze soms zelfs helemaal verdwijnen. In geval van huidklachten als acne of een bacteriële infectie biedt het insmeren van de aangedane plekken met magnesiumgel weer verlichting. In alle gevallen is regelmaat belangrijk om te voorkomen dat de klachten terugkomen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl