Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Liever medicijnen bij maagzuur dan minder eten'

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Gezondheidsplein bron

Eén op de vijf Nederlanders heeft weleens last van brandend maagzuur. Hoewel de meeste mensen het wijten aan hun slechte eetgewoontes of aan een te veel aan kilo's, grijpen ze eerder naar medicijnen dan dat ze hun levensstijl aanpassen.

Dat blijkt uit een klein onderzoek van Gezondheidsplein.nl onder 151 respondenten. Bij brandend maagzuur lopen de zuren van de maaginhoud terug naar de slokdarm die daar niet tegen bestand is en pijnlijk wordt. Het kan veroorzaakt worden door ouderdom, druk op de maag (bijvoorbeeld bij zwangerschap), of door overmatig gebruik van bepaalde voedingsmiddelen. In het ergste geval kan de slokdarm ontsteken.

68 procent van de respondenten geeft aan vier keer per maand of vaker last te hebben van opspelend maagzuur. Meer dan de helft van hen denkt dat het veroorzaakt wordt door hun slechte eetgewoonte en een derde wijt het aan overgewicht. Toch geeft maar 15 procent van de 110 medicijngebruikers aan hier eerst verandering in te willen brengen alvorens in het medicijnkastje te duiken. Slechts een kleine minderheid stelt bewust geen medicijnen te gebruiken.

 

Lees meer over oorzaken en oplossing voor brandend maagzuur in onze special 'Brandend maagzuur'

.
- Advertentie -
- Advertentie -