Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Levensverwachting 65-jarigen licht toegenomen

donderdag 01 november 2018

Levensverwachting 65-jarigen licht toegenomen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat de levensverwachting van 65-jarigen licht is toegenomen voor het jaar 2024. Verwacht wordt dat 65-jarigen dan nog 20,63 jaar langer leven; zij worden dus ruim 85 jaar. Dit is een halve maand langer dan het CBS vorig jaar bekend maakte en gemiddeld is het driekwart jaar langer dan voor de 65-jarigen van vorig jaar. De positievere ontwikkeling voor de levensverwachting komt doordat er een lagere sterfte door longkanker heerst onder vrouwen.

AOW-leeftijd

De voorspelling van de levensverwachting voor 65-jarigen wordt gebruikt bij het bepalen van de AOW-leeftijd. Vorig jaar is er door de overheid bepaald dat de AOW-leeftijd in 2023 hetzelfde blijft als die in 2022 (67 jaar en 3 maanden). Op basis van de nu bekendgemaakte voorspelling van de levensverwachting van 65-jarigen in 2024 wordt de AOW-leeftijd voor 2024 bepaald.

Gevolgen voor de gezondheid

Een hogere levensverwachting heeft ook consequenties voor de gezondheid. Doordat de levensverwachting toeneemt wordt de kans op ouderdomsziekten ook groter, zoals dementie, hart- en vaatziekten, diabetes en gehoorproblemen. Een gezonde leefstijl kan helpen bij het voorkomen van deze ouderdomsziekten. Een aantal voorbeelden die horen bij een gezonde leefstijl zijn voldoende bewegen, niet roken en gezond eten.

Wat doe jij om gezond te blijven? Laat hier een reactie achter.

Bronnen: Nu.nl, CBS.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -