Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kennis over gezonde voeding ontbreekt vaak

vrijdag 09 december 2016 | Bron: Nederlandse vereniging van Diëtisten

Kennis over gezonde voeding ontbreekt vaak

Nederlandse consumenten en diëtisten verschillen van mening over wat zij onder gezonde voeding verstaan. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vereniging van Diëtisten en Ruigrok NetPanel.

Suikerrijke voeding

Nederlandse consumenten zien suikerrijke producten vaak als gezond. Denk bijvoorbeeld aan honing, cruesli, mueslirepen of versgeperst sinaasappelsap. Deze producten hebben een gezonde naam maar zitten meestal propvol suiker. En hoe zit het dan met sinaasappelsap? Diëtisten in het onderzoek benoemen dit niet als een “gezond” product omdat in een normale sinaasappel meer vezels zitten.

Onderschat

Ook zijn er producten die volgens de consument niet zo gezond zijn, maar die ze volgens diëtisten vaker zouden moeten eten. Hieronder vallen: pindakaas (het liefste van 100% pinda’s gemaakt), humus en margarine. Allen calorierijk, maar ook een bron van gezonde vetten en eiwitten die het lichaam nodig heeft.

Gezond voedingspatroon

Gelukkig hoef je niet alleen maar gezond te eten: af en toe een snack gecompenseerd met wat gezonde producten uit de Schijf van Vijf is nog steeds geen probleem. Het belangrijkste is dat het algemene voedingspatroon gezond en gebalanceerd is.

.
- Advertentie -
- Advertentie -