Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoofdpijntest op internet

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Planet Internet

Op internet is een test verschenen waarmee patiënten en dokters beter de ernst van hoofdpijn kunnen bepalen. Ook de behandeling van deze veelvoorkomende kwaal kan daarmee worden verbeterd. De 'Headache Impact Test'(HIT) is te vinden op www.amIhealthy.com.

In de westerse samenleving lijden naar schatting 96 procent van de vrouwen en 91 procent van de mannen gedurende hun leven op enige wijze aan hoofdpijn. Voor 120 miljoen mensen in de westerse samenleving is hoofdpijn dagelijkse realiteit. Spanningshoofdpijn en migraine zijn de meest voorkomende vormen van de aandoening.

Een van de grootste problemen bij de behandeling van de aandoening is dat de patiënt zelden aan zijn dokter kan overbrengen in welke mate hij zich niet goed voelt. De nieuwe hoofdpijntest zou daarin verbetering kunnen brengen, verwachten deskundigen. De test is dinsdag in Londen gepresenteerd, tijdens een vijfdaagse conferentie van doktoren en hoofdpijnpatiënten. De Wereld Gezondheids Organisatie is een van de sponsors van de bijeenkomst.

.
- Advertentie -
- Advertentie -