Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hackathon tegen MS in Amsterdam

dinsdag 22 november 2016 | Bron: MS hackathon

Hackers denken na over problemen bij MS op de HackAMSterdam

Op 19 en 20 november 2016 vond de HackAMSterdam plaats. Met deze hackathon werden verschillende slimme Europeanen bij elkaar gezet om oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen van patiënten met multiple sclerose (MS). De hackathon was een initiatief van biotechnologiebedrijf Sanofi Genzyme.

36 uur opgesloten

Verschillende slimme Europeanen gingen de uitdaging aan, ze lieten zich 36 uur opsluiten in B. Amsterdam en gingen in verschillende groepjes aan de slag. De uitdagingen waar ze over na dachten waren: blaascontrole, koude voeten en mobiliteit. Allemaal problemen waar MS-patiënten dagelijks mee te maken hebben.

De winnaars

Zondag werd het evenement afgesloten met pitches van alle deelnemers. De uiteindelijke winnaar was team Cuesta uit Spanje. Hun team bestond zelf uit MS-patiënten. Hun idee was om een app te ontwikkelen waarin het dichtstbijzijnde toilet en de route daarnaartoe te vinden zijn. De jury oordeelde dat dit idee mensen met MS op een toegankelijke manier kan helpen. Team Cuesta kreeg een cheque van drieduizend euro om hun idee verder te kunnen ontwikkelen.

Alle andere ideeën kunnen ingediend worden op de website van the world vs. MS. Hier maakt een team ook nog kans op honderdduizend euro om het idee te kunnen uitvoeren.

.
- Advertentie -
- Advertentie -