Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Griepepidemie dit jaar minder heftig dan vorige jaren

donderdag 07 februari 2019

Tot nu toe verloopt de griepepidemie minder heftig dan in de afgelopen drie jaar. Dit meldt gezondheidsinstituut Nivel. Het aantal Nederlanders met griepklachten daalt al drie weken.

Griepepidemie

Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op 100.000 mensen griep hebben, wordt er officieel gesproken van een griepepidemie. Gemiddeld duurt een griepepidemie in Nederland ongeveer negen weken. De griepepidemie van dit jaar is nu zo’n acht weken aan de gang en het aantal mensen met griep neemt flink af.

Griepsymptomen

Vorige week gingen er 54 op de 100.000 mensen met griepsymptomen naar de huisarts. Een week eerder waren dit er nog 68 en de week daarvoor 75.

Bekende griepsymptomen zijn:

  • Koorts
  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Hoofdpijn
  • Spierpijn

Besmettelijk

Griep voorkomen is lastig, zeker omdat het besmettelijk is. Je kunt wel verschillende dingen doen om de kans op griep te verkleinen. Griep verspreidt zich gemakkelijk via waterdruppels, die ontstaan door te hoesten en te niezen. Het is daarom belangrijk om extra op je hygiëne te letten. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg. Bedek je mond als je moet hoesten of niezen en was hierna je handen.

Lees meer over de griep op de volgende pagina's:

Griep - klachten en behandeling

Hoe ontstaat een griepepidemie?

Bron: Nu.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -