Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Glucosewaarden scannen, meten en delen met nieuwe app

dinsdag 15 november 2016 | Bron: Abbott

De LibreLinkUp app in werking

Abbott heeft een nieuwe app geïntroduceerd voor gebruikers van het FreeStyle Libre glucose monitoringsysteem. Met de nieuwe LibreLinkUp app kunnen ouders en verzorgers glucosemetingen op hun Android smartphone ontvangen als een dierbare of kind de bloedglucosewaarden scant.

Zorgen over glucosemetingen bij kinderen

Een onderzoek onder 600 ouders van kinderen met diabetes toont aan dat zij zich vaak zorgen maken wanneer hun kind uit huis is. Meer dan de helft van de ouders maakt zich zorgen dat hun kind niet vaak genoeg glucosewaarden meet als ze van huis zijn; 42 procent maakt zich zorgen dat hun kind een aanval van hypoglykemie (lage bloedsuiker) of hyperglykemie (hoge bloedsuiker) krijgt. Beide situaties kunnen levensbedreigend zijn. De app stelt verzorgers in staat om in verbinding te staan met hun dierbaren en op afstand glucosegegevens en –trends op hun Android smartphone te volgen.

Hoe werkt het?

Iedereen kan de LibreLinkUp app gratis downloaden via de Google Play Store. Vrienden, ouders of verzorgers moeten eerst door de LibreLink-gebruiker worden uitgenodigd om verbinding te kunnen maken met het account van de LibreLink-gebruiker om glucosegegevens te kunnen ontvangen. 

Als verzorgers de LibeLinkUp app openen, kunnen ze de meest recente glucosemetingen zien, de tijd dat de meting is gedaan en een pijl die laat zien in welke richting de glucose van de LibreLink-gebruiker zich beweegt.

Meer informatie over de LibreLink apps vind je op www.librelink.com. Voor meer informatie over bloedglucosewaarden meten, lees verder in het dossier Bloedsuiker meten bij diabetes.

.
- Advertentie -
- Advertentie -