Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Geboorte drieling live op internet

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Margriet

Woensdagmorgen 11 uur was op de website van Margriet te zien hoe een drieling met behulp van een keizersnee ter wereld kwam. Het eerste kind Ãâ een meisje Ãâ werd om 11.16 geboren. Daarna volgden nog een jongen en een meisje. In blakende gezondheid werden ze stuk voor stuk van de operatiekamer gebracht. Ook de moeder (Andrea) verkeerde in goede gezondheid.

De beelden op internet waren een wereldprimeur. Nooit eerder was de bevalling van een drieling via internet te volgen. Het aantal bezoekers van de Margriet-site was zo overweldigend dat helaas niet iedereen live kon meekijken. Voor hen was het vanaf 14 uur mogelijk om de bevalling alsnog te zien.

De uitzending kwam tot stand door een samenwerking tussen het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag (locatie Westeinde), het weekblad Margriet en het Gezondheidsplein. De Margriet website (zie link hieronder) zal nog drie weken in het teken staan van de bevalling van Andrea. Ook is op de website een informatief filmpje te zien over de keizersnee in het algemeen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -