Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Cannabisgebruik mogelijk schadelijk voor hart

vrijdag 25 april 2014 | Bron: Goedgevoel.be

Cannabisgebruik mogelijk schadelijk voor hart

Het roken van een joint is schadelijker dan gedacht. Het kan schade aan hart en bloedvaten veroorzaken bij jongeren en mensen van middelbare leeftijd. Dat blijkt uit Frans onderzoek van de universiteit van Toulouse. 

De Franse wetenschappers analyseerden de gegevens van bijna 2.000 patiënten, die met medische problemen kampten als gevolg van cannabisgebruik. Ze vonden verschillende hart- en vaataandoeningen. Ongeveer 35 patienten bleken ernstige cardiovasculaire complicaties over te hebben gehouden van hun cannabisgebruik. Daarnaast bleken nog eens 33 patiënten een hartaanval of bloedvatproblemen te hebben. Negen patiënten overleden aan hun aandoeningen.

Gevaarlijke gevolgen cannabisgebruik voor gezondheid

Hoofdonderzoekster Emilie Jouanjus zegt "Deze cijfers onthullen de mogelijke gevaren van cannabisgebruik, die vaak over het hoofd worden gezien door het volk, beleidsmakers en mensen in de gezondheidszorg. Eerder onderzoek had al opmerkelijke gevallen van jonge cannabisgebruikers die in het ziekenhuis belandden met cardiovasculaire problemen aan het licht gebracht. Daarom wilde ik dit onderwerp verder uitdiepen. Zeker omdat marihuana ook als medicijn gebruikt wordt en het gebruik ervan in sommige landen legaal is. Veel gezondheidscomplicaties van cannabis worden echter niet gemeld. Mensen die al een zwak hart of bloedvaten hebben, zijn vatbaarder voor de schadelijke effecten van deze drug."

.
- Advertentie -
- Advertentie -