Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bracewijzer: een nieuwe keuzetool voor braces bij bewegingsklachten

donderdag 12 maart 2020

Bracewijzer: een nieuwe keuzetool voor braces bij bewegingsklachten

Uit een recentelijk onderzoek van Thuasne – een producent en leverancier van braces, compressiehulpmiddelen en thuishulpmiddelen - blijkt dat consumenten met bewegingsklachten zich steeds vaker online oriënteren, ook op het gebied van braces. Er is echter weinig kwalitatieve informatie online beschikbaar over de toegevoegde waarde van braces voor de consument. Daarom heeft Thuasne een eigen digitaal platform ontwikkeld: Bracewijzer.nl.

Het onderzoek

“Er is al veel bekend over bewegingsklachten. De jaarlijks aangeleverde cijfers laten al zien hoe vaak een consument met een bewegingsklacht wordt gezien door een huisarts, fysiotherapeut of door een specialist in het ziekenhuis”, aldus Bart van Ommen, Marketing Manager Thuasne Nederland. “Maar er is relatief weinig bekend over de klantenreis van mensen met een bewegingsklacht”, aldus Bart.

Voorafgaand aan het onderzoek

“Voorafgaand aan het opzetten van Bracewijzer hebben we een onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking”, zegt Bart. “Hieruit bleek dat één op de drie Nederlanders de afgelopen twee jaar te maken heeft (gehad) met een bewegingsklacht. Tevens blijkt dat 28% van deze groep zoekende is naar een passende brace ter ondersteuning van dagelijkse en/of sportieve activiteiten. Deze zoektocht, zo blijkt uit ons vervolgonderzoek, begint in 68% van de gevallen online. Dit is voor ons een duidelijk signaal dat de markt in Nederland rondom braces is veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden. Toen werden alle braces veelal vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering, nu alleen nog braces voor chronische bewegingsklachten.”

Bracewijzer

“Nu is er veel informatie over braces online te vinden, maar dit is met name gericht op directe verkoop van braces. De informatie over het nut van een brace, welke type brace past bij welke situatie en de toegevoegde waarde van braces is niet of nauwelijks online beschikbaar. Dat is één van de redenen dat we Bracewijzer zijn gaan ontwikkelen. Een platform met informatie over braces en een handige tool voor consumenten en zorgprofessionals om tot een goede bracekeuze te komen. Bracewijzer stelt geen indicatie, maar vindt de juiste brace passend bij de situatie. Ook ondersteunt bracewijzer de consument voor het vinden van het juiste verkoopkanaal.”

De resultaten van het onderzoek uit 2019

Uit data van Bracewijzer (n=51.000) blijkt dat:

✔ 84% van de consumenten een gewrichtsklacht heeft.

✔ De meeste gewrichtsklachten voorkomen in knie en lage rug.

✔ 65% van de knieklachten knieartrose betreft.

Duimartrose in 66% van de gevallen wordt aangegeven bij duimklachten.

✔ De pijn (en dus hinder) die mensen scoren bij knieartrose relatief hoog is. Een 7 gemiddeld, op een schaal van 0-10.

✔ Ongeveer 66% ondersteuning zoekt tijdens dagelijkse activiteiten.

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl