Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bescherm schoolkinderen tegen RSI met lesprogramma

donderdag 09 maart 2017 | Bron: RSI-Vereniging

Bescherm schoolkinderen tegen RSI met lesprogramma

Dagelijks kampt meer dan 60% van de schoolgaande kinderen met RSI-klachten. De RSI-vereniging roept het kabinet daarom op om de juiste verantwoord beeldschermgebruik op te nemen in het school curriculum.

RSI-klachten bij kinderen

Zowel op school als thuis is het gebruik van beeldschermen de laatste jaren toegenomen. Momenteel spenderen kinderen gemiddeld 6,5 uur per dag achter een beeldscherm. Meer dan 60% heeft last van RSI-klachten na het gebruik van een beeldscherm. Ze geven aan pijn te hebben in de arm, nek schouders en/of rug.

Beeldschermhouding

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de beeldschermhouding meestal verkeerd is. Niet alleen bij het gebruik van de computer, maar ook bij tablets en smartphones. Momenteel besteden scholen wel aandacht besteed aan de juiste schrijfhouding, maar niet aan de juiste houding bij het gebruik van een beeldscherm. Aangezien kinderen minder tijd besteden aan schrijven dan dat zij achter een beeldscherm zitten, pleit de RSI-vereniging ervoor om ook de juiste beeldschermhouding op te nemen in het curriculum.

Zit met Pit

Zit met Pit is een speciaal lesprogramma voor basisscholen, ontwikkeld door oefentherapeuten. Dit programma leert zowel kinderen als leraren en ouders alles over de juiste beeldschermhouding en het belang van voldoende beweging. Zit met Pit en de RSI-vereniging zetten zich samen in om scholen aan de slag te laten gaan met dit programma.

.
- Advertentie -
- Advertentie -