Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bekkenfysiotherapie tijdens de Nationale Plasdag

donderdag 22 september 2016 | Bron: Mijnbekkenbodem.nl

Bekkenfysiotherapie tijdens de Nationale Plasdag

Vandaag vindt de Nationale Plasdag plaats op de 50Plus beurs in Utrecht. Op de stand van Mijnbekkenbodem.nl legt een specialist aan bezoekers uit of zij geschikt zijn voor bekkenfysiotherapie en wat deze therapie voor hen kan betekenen. Plasproblemen komen namelijk veel voor: vier op de vijf Nederlanders hebben hier het afgelopen jaar last van gehad.

Een goed werkende bekkenbodem is belangrijker dan je misschien denkt. Deze zorgt er niet alleen voor dat je ontlasting en urine goed kunt ophouden, maar ook dat de organen in het bekken niet uitzakken en dat je zonder pijn kunt vrijen.

Plasklachten: een veel voorkomend probleem

Wist je dat tweederde van de mensen met plasproblemen zich hier voor schaamt? Dat terwijl plasproblemen bij iedereen voor kunnen komen, jong en oud, man en vrouw. Juist daarom is het belangrijk om het taboe rond plasproblemen te doorbreken, want zo verlagen we de drempel om met de klachten naar de huisarts te gaan.

Bekkenfysiotherapie voor iedereen

Bij veel plasklachten kan bekkenfysiotherapie een uitkomst bieden. Tijdens deze therapie train je niet alleen je bekkenbodemspieren, ook leer je een betere toilethouding aan en doe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Een operatie wordt alleen ingezet als laatste redmiddel, wat vaak niet nodig is.

Bekkenproblemen bij mannen worden vaak veroorzaakt door aandoeningen aan de prostaat, terwijl de oorzaak bij vrouwen vaak met zwangerschap te maken heeft. De oorzaak van het probleem maakt echter niet uit; bekkenfysiotherapie is effectief bij zowel mannen als vrouwen.

Herken je je in deze problemen en wil je weten of bekkenfysiotherapie jou kan helpen? Doe dan de test op mijnbekkenbodem.nl. Op deze website kun je ook terecht voor meer informatie over bekkenfysiotherapie.

.
- Advertentie -
- Advertentie -