Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Alcohol verstoort slaap'

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: BBC News

Een drankje voor het slapen gaan kan helpen om snel in slaap te vallen, maar het kan de nachtrust ook verstoren. Dat stellen Schotse onderzoekers.

De onderzoekers bekeken meer dan honderd studies naar slaap en alcohol en ze analyseerden er hier 20 van. Ze concludeerden dat alcohol de slaap op drie manieren beïnvloed. Ten eerste vallen we er sneller in slaap van, ten tweede vallen we in een diepere slaap, en ten derde brengen we minder tijd door in de remslaap, zo stellen de onderzoekers.

De remslaap is de vorm van slaap waarin doorgaans de meeste dromen voorkomen. Wanneer deze ingekort wordt kan de nachtrust als minder rustgevend worden ervaren. De onderzoekers raden aan om pas te gaan slapen twee uur nadat het drankje is genuttigd, zodat de alcohol weer is uitgewerkt.

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl