Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

9 t/m 15 oktober: week van de oefentherapie!

woensdag 04 oktober 2017

Van 9 tot en met 15 oktober 2017 vindt de week van de oefentherapie plaats. Gedurende deze week organiseren oefentherapeuten van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) verschillende activiteiten overal in Nederland. Denk hierbij aan een analyse van je houding, een les over hoe je vallen kunt voorkomen en nog veel meer!

Wat is oefentherapie?

Bij oefentherapie doe je oefeningen die goed zijn voor alle spieren en gewrichten in je hele lichaam. Met specifieke klachten - bijvoorbeeld in de nek en schouders - kun je terecht bij een oefentherapeut. Ook kinderen die problemen hebben in de motoriek of oudere mensen met de ziekte van Parkinson hebben baat bij oefentherapie. Lees meer over oefentherapie.

Activiteiten in de week van de oefentherapie

Op Facebook staat een overzicht van alle activiteiten die in de week van de oefentherapie worden georganiseerd. Tijdens deze activiteiten kun je zelf ervaren wat oefentherapie voor jou kan betekenen. Ook kun je een gratis houdingscheck kunnen laten doen door een oefentherapeut. Zoek een oefentherapeut bij jou in de buurt op solvo.nl.

.
- Advertentie -
- Advertentie -