Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

7 op de 10 Nederlanders zoekt online informatie voor/na artsenbezoek

vrijdag 03 maart 2017 | Bron: Emerce

7 op de 10 Nederlanders zoekt online informatie voor/na artsenbezoek

7 op de 10 Nederlanders zoekt online naar medische informatie voor of juist na een bezoek aan een arts. Dat blijkt uit onderzoek van online gezondheidsplatform solvo. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat mensen vaak niet weten of deze informatie van betere of slechtere kwaliteit is dan de informatie die ze van hun arts krijgen.

Zelf een specialist vinden

Het onderzoek, uitgevoerd door Peil.nl, toont aan dat ruim 61% van de Nederlanders een arts vindt via familie of vrienden of door online te zoeken. Ruim 8 op de 10 Nederlanders geeft aan zelf, of in overleg met de arts, te willen kiezen naar welke specialist hij of zij gaat.

Veel mensen hebben moeite met het zoeken van een passende specialist. Het vinden van de juiste informatie gaat vaak moeizaam, omdat duidelijke informatie over bijvoorbeeld kosten en kwaliteit ontbreekt. Solvo wil daar graag verandering in brengen door consumenten en zorgspecialisten op een goede en efficiënte manier in contact met elkaar te brengen.

Over solvo

Solvo is marktleider in eHealth-gezondheidsinformatie. Op solvo.nl vind je informatie over 150.000 zorgspecialisten, waaronder fysiotherapeuten, huidtherapeuten, verloskundigen en psychologen. Via een koppeling met ZorgkaartNederland kun je ervaringen van anderen met een bepaalde specialist bekijken. Op de website kun je direct een afspraak maken met de zorgspecialist van jouw keuze.

.
- Advertentie -
- Advertentie -