Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Orthodontiepraktijken

Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Er zijn in Nederland ongeveer 200 orthodontiepraktijken. In deze praktijken werken orthodontisten, mondhygiënistes en assistentes nauw samen.

De orthodontist stelt het behandelplan op, en controleert bij ieder bezoek of alles goed gaat. De assistentes - die meestal door de orthodontist zelf worden opgeleid - voeren allerlei praktische handelingen uit, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de slotjes, of het bijstellen van de uitneembare beugel.

De orthodontist en de mondhygiëniste zien erop toe dat de zogeheten 'mondhygiëne' in orde is. Juist bij het dragen van een beugel is het belangrijk dat niet alleen tanden en kiezen, maar ook de beugel goed wordt schoongehouden.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 17-11-2015

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl