Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat doe jij tegen zweetvoeten?

Zweetvoeten zijn een vervelende aandoening waar heel veel mensen last van hebben. Toch kun je met een paar eenvoudige aanpassingen zweetvoeten te lijf gaan.

Naast een aantal praktische tips zoals het dagelijks wassen van je voeten en het dragen van ademende materialen kun je ook heel eenvoudig de zweetvoetengeur bestrijden met jodium. Doorgaans staat jodium bekend om de desinfecterende werking bij wondverzorging maar ook tegen zweetvoetengeur is het een probaat middel. Het stopt de zweetproductie niet, maar werkt bacteriedodend. En juist de bacteriën veroorzaken die nare geurtjes. Bovendien voorkomt jodium de ontwikkeling van schimmels.

Gebruik jij jodium tegen zweetvoeten? Of heb jij andere methodes om de geur en transpiratie tegen te gaan? Spuit jij bijvoorbeeld deo in je schoenen?

Terug naar het begin

Reacties

 • KoenV

  23 december 2018 02:37

  Ik wil graag laten weten hoe ik van mijn zweetvoeten af ben gekomen.
  Ruim dertien jaar geleden heb ik er last van gehad. Niks hielp. Zelfs een bezoek bij de huisarts leverde niks op. En ik heb echt alles geprobeerd!

  Totdat ik op een keer naar de sauna ging. Ik heb daar heel hete sauna's en opgietingen bezocht. De volgende dag merkte ik het effect al. Hoewel ik daar niet voor ging maar mijn voeten waren droog. En dat is tot op de dag van vandaag het geval (twee jaar later). Voor de zekerheid heb ik na de sauna, toen ik merkte dat ik droge voeten had, al mijn sokken vervangen voor nieuwe. Evenals een aantal paar schoenen. Just to be sure.

  Ik kon en kan mijn geluk niet op! Geen zweetvoeten meer en nare geurtjes. Probeer het! Neem de heetste sauna's! Bij mij heeft het geholpen en ik hoop voor jou ook.

  Groeten

  • Jb

   05 september 2017 01:41

   Het enige wat mij geholpen heeft is zo nu en dan een voetenbad met schoonmaakazijn. Een verademing en goedkoop ook.

   • Kim

    03 februari 2017 08:26

    Het werkt echt!
    Na maanden lang zoeken en honderden euro's uitgegeven te hebben aan smeersels, poeders, sprays, zooltjes en schoenen. Las ik ergens de tip van dr. Oz. Namelijk, dagelijks zo'n dertig minuten in een bak met thee (totdat de stank weg is) en ook soms in een bak met water en azijn. En het werkt!!!

    • Karim

     13 juni 2014 22:10

     Ik heb ook last van zweetvoeten en zweethanden. Weet iemand een oplossing? Wat moet ik doen?

     • ria

      30 januari 2013 01:59

      Hoi ,

      Ook ik had jarenlang last van zweetvoeten, zelfs als ik ze net helemaal schoon geschrobd had. Vreselijk vond ik het. Totdat ik op een dag een ingeving kreeg: AZIJN. Ja gewoon ordinaire goedkope keukenazijn. Ik heb toen een warm voetenbad genomen (15 min) met veel (ongeveer een kopje ) azijn erin en mn voeten heel goed schoongeboend.
      Daarna mn voeten stevig afgedroogd .Toen heb ik mn voeten met een doekje met pure azijn nog eens helemaal ingewreven en op laten drogen. En geloof het of niet, het wonder was geschied. Vanaf die behandeling nooit meer zweetvoeten gehad. Dus mensen geef geen cent meer uit aan al die dure veelbelovende rotzooi die je in je wanhoop koopt. Neem de gok en probeer het eens. Ik hoop dat je dan net zoveel geluk hebt als ik, succes!

      • Gerrit123

       25 december 2012 03:24

       Je moet een kussen voor je voeten doen, dat doe ik ook bij me vader. Dat helpt.

       • mel

        25 september 2011 14:23

        ik ben een meisje van 13 en heb zweetvoeten en schaam me erg wat kan ik het beste doen.

        • Renate

         02 januari 2011 13:14

         Ook ik heb altijd vreselijk last gehad van zweetvoeten. Van mijn vader geërfd ;-)
         De sauna helpt absoluut. Dat geeft gewoon een algeheel betere doorbloeding. Maar sinds ik (veel eenvoudiger) na iedere douchebuurt koud afdouche, ben ik er bijna vanaf! Gewoon eerst goed opwarmen en dan op het eind steeds kouder douchen. Als het voor je hele lichaam te koud wordt, douche je in elk geval je benen of voeten (en liefst ook armen) lekker koud af. Op een gegeven moment ben je dit ook zo gewend dat je niet anders meer wilt ;-) Succes allemaal!

         • Medicijnvrouw

          08 augustus 2010 16:56

          Het schijnt dat je je voeten regelmatig in warm theewater moet wassen, wel het theezakje openmaken. In het begin elke dag een half uurtje. Het looizuur in de thee doet het werk. Zorg ervoor dat je niet meer de schoenen aantrekt waar je in hebt gezweet. Je kunt daarvoor je schoenen in een plastic zak in de vriezer stoppen dat schijnt ook te helpen, zodat je ze toch weer aan kunt trekken. Let ook op dat je nieuwe sokken aantrekt en je voeten goed afdroogt. Je kunt deze behandeling ook in combinatie doen met pedicarezalf www.pedicare-online.nl

          • Naomi

           16 februari 2010 16:00

           Ik ben een meisje van 12 jaar en ik zit op turnen. Door turnen heb ik veel eelt onder mijn voeten en nu heb ik erge zweetvoeten altijd. En ik verschoon elke dag mijn sokken en ik was mijn voeten goed. Maar toch helpt het niet! kunnen jullie mij helpen. En wij hebben niet zoveel jodium thuis.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -