Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Met een spierziekte anders dan andere kinderen?

Chronische ziekten komen steeds vaker voor, doordat ze steeds vaker behandeld kunnen worden, maar niet genezen. Ook bij kinderen komen chronische ziekten dus meer voor dan vroeger. 

Voor een kind is het moeilijk om een chronische aandoening te hebben. Het is anders dan andere kinderen: ze moeten eraan wennen dat ze een klasgenootje hebben die in een rolstoel zit of niet zo goed kan lopen. Bij sommige ziekten kan het niet goed meekomen op school. Ouders van het kind kunnen overbezorgd zijn omdat hun kind buiten de groep valt, en hun kind te veel beschermen, kan dat ook weer nadelig zijn voor het kind.

Bovengeschetst is het meest nadelige verhaal. Het hoeft natuurlijk niet. Er zijn ook genoeg kinderen met spierziekten die wel meekomen op school, die wel leuk met leeftijdgenootjes omgaan, en die door hun ouders net zo natuurlijk worden opgevoed als eventuele broertjes en zusjes. Ouders met een ziek kind kunnen baat hebben bij opvoedingsadviezen, praktische tips, of het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

Heb je zelf een kind met een spierziekte? Heb je tips voor andere ouders of ervaringen die je wilt delen? Geef je reactie.

Reageren

Reacties

 • Sil

  L.

  Men mag niet denken dat er geen paranormale genezers zijn, Maar er zijn zo weinig echte. Het draait tegenwoordig alleen maar om je een poot uit te draaien. Ik spreek hier uit ervaring omdat ik door dit gedoe een rot jeugd hebt gehad.

  Mijn moeder was zo'n paranormaal begaafd persoon. De patient ging voor, maar ze vroeg er geen geld voor. Liefdadigheid ja, nu dat hebben wij geweten. Ze had een busje op een tafeltje staan en daar kon men vrijwillig wat indoen. Het enige wat ik leuk vond dat ik het verschil goed kon horen wat er ingestopt werd, Als de klank dof was kon je er van op aan dat het een knoop was. Je moest wel je oor tegen de deur drukken. En ja, daar moest ze dus de elektra en verwarming van betalen.

  Het is 50 jaar geleden dus wel in een andere tijd, MAAR ER WERDEN OOK MENSEN GENEZEN. Mijn moeder zei nooit ga niet naar je huisarts toe. Pas als hij zei van je moet er mee leren leven, kon je bij mijn moeder terecht. Ja je gelooft ergens in of niet, maar het niet geloven en toch beter worden was het mooiste wat wij als kinderen zagen. Terwijl ze mij nog niet eens van oorpijn af kon helpen.

  Maar nu eigenlijk het hoofd menu. Als iemand naar een strijker gaat die geregistreerd staat nu, dan is het nog zo dat als het de eerste zes weken niet werkt, dan werkt het nooit. Ja het is lang geleden ze schieten als paddestoelen uit de grond. Ik zou toch willen zeggen je kan beter blijven hopen dan wanhopen. Ik vertel dit verhaal omdat zelfs de persoon die met de knoop betaalde, genezen is. Ik heb nu de leeftijd van 57 jaar en heb mij bijna altijd negatief uitgelaten maar er zijn of waren toch echte genezers.

  Zelfs mijn buurman kan mensen genezen maar moeten dan moeten de dames zich boven ontkleden. KOMT U ZO IEMAND TEGEN MAAK DAN MAAR DAT U ZO GAUW MOGELIJK BUITEN KOMT. TRAP ER NIET IN OMDAT ER PROFESSOR VOOR ZIJN NAAM STAAT: WEG WEZEN BIJ DIE PERSONEN. Bel naar ik meen Haarlem, daar staan de zogenaamde geregistreerde genezers (zegt mij nog niet over het wel of geen baat hebben), maar je hebt in ieder geval wel een vast tarief. En vraag in vredesnaam toch om een NOTA dan heeft u ook nog wat belastingaftrek. Vraagt U dit niet ligt straks de hele familie van onze belastinggeld en uw geld onder de ZON OP LAS PALMAS....

  DANK U

  Reageer
 • Sil

  Evelyne

  Jelle, gefeliciteerd. Juist van iemand die bij de politie werkt, vind ik zo'n verhaal als het jouwe fantastisch. De idioot die schreef of je wel geschikt zou zijn voor een functie bij de politie zou zelf eens in therapie moeten gaan. Ikzelf heb 20 jr. lang met rugklachten rondgelopen en heb binnen het reguliere circuit nooit de juiste hulp gekregen. Ben een opleiding gaan volgen voor 'intuitieve healing' en ben via die weg erachter gekomen wat de dieperliggende oorzaak was van mijn klachten. Ik slik nu ook een plantenmiddel (goudpapaver) als hulpmiddel om mijn spieren te ontspannen
  (het pantser te doorbreken) als ik weer eens onbewust in mijn 'afweerhouding' terecht kom. Ik wens je veel succes politiefunctionaris ! Evelyne

  Reageer
 • Sil

  Marieke

  Het klopt hoor wat sommigen zeggen Er is ontzettend veel kaf onder het koren.
  Maar in Nederland zijn we nog niet zover als in Engeland bv.
  Daar is zelfs een school en als je daar niet voor slaagt dan kun je geen praktijk beginnen.
  En dan nog dat instralen
  Laat me niet lachen. Maar mensen willen voor de gek gehouden worden.
  En als je hier in Nederland geregistreerd staat is dat ook vaak een kliek hoor.
  Er is ook onderling heel veel haat en nijd onder de mediums.
  Ik ken een hele goeie, gewoon eentje die niet liegt, nooit iets doorverteld.
  Mary Desaunois zij stond pas nog in de Libelle
  Zij gaat 2 keer per jaar naar Engeland.
  Je bent als goed medium nooit uitgeleerd.
  En zeg nooit dat je alles al kan en verder niets hoeft te leren, dat is kolder zegt zei.
  En inderdaad voel aan of je er baat bij heb en durf nee te zeggen.
  Vaak is een medium er dominant tegen mensen die niet lekker in hun vel zitten.
  Ja dan tikt de teller lekker door.
  Bij geen fijn gevoel gewoon niet meer gaan.
  website van Het Arthur Findlay College
  www.snu.org.uk
  en bel vrijblijvend Mary Desaunois
  zei geeft rust en weet wat er is ook al vertel je weinig.
  Telefoon nr is 0226.453824

  En er is meer tussen hemel en aarde geloof dat maar.
  En diegene die het niet willen geloven das ook goed.
  Alles kan toch je hoeft daar toch niet met een vinger te wijzen omdat het toevallig niet jouw mening is.
  Laat elkaar in je waarde.
  oordeel niet dat leeft meteen een stuk prettiger
  Veel leesplezier op het internet

  Groetjes van Marieke

  Reageer
 • Sil

  Marc

  ik zou graag willen waarschuwen voor paranormale genezers. Er zijn natuurlijk veel 'kwakzalvers', maar er zijn er ook die echt genezen, dat dit genezen niet uit de aardse natuur komt moet wel, en wie helpt ze? Ik raad iedereen die wat meer hierover wil weten, of er veel mee bezig is om het boek "het domein van de slang" van W.J. Ouweneel te lezen. Dit werpt uiteraard een ander licht (nl een christelijk) op de zaak dan paranormale genezers, desalniettemin kan het natuurlijk nooit kaad om ook eens andere visies hieromtrent te lezen, te meer iedereen wel kan natellen dat je hier me werelden speelt waar je mee moet uitkijken. Veel succes iedereen.

  Reageer
 • Sil

  Annie

  LAAT DE MENSEN MAAR KLETSENIK BEN ZELF MOMENTEEL OOK IN BEHANDELING BIJ EEN PARANORMALE EN HEB ER VEEL BAAT BIJ EINDELIJK NAAR JAREN VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR GESTUURD TE WORDEN

  Reageer
 • Sil

  Marijke

  mijn zoontje nu elf jaar had baat bij CRANIO SACRAAL THERAPIE. je leert je ontspannen je afschermen voor invloeden van buitenaf. misschien een tip voor u? sterkte!

  Reageer
 • Sil

  Hetty (54)

  Jelle,Mijn advies is:Lees eens het boek van Louise Hay( je je eigen leven helen) en kijk wat zij te zeggen heeft over jou rugpijn(het staat achter in het boek).Wees wel heel eerlijk voor jezelf want het kan confronterend zijn.Vaak heeft het te maken met een verkeerde gedachtengang en voel je daar beslist niet schuldig over want tot nog toe wist je niet beter.Ook het boek van christine Beerlandt(sleutel tot,de rest van de titel ben ik even kwijt)gaatover dit soort zaken.Ik hoop dat jou paranormaal genezer in staat is om jou te helpen anders naar bepaalde zaken te gaan kijken en je helpt je pijnpunten op te ruimen dan zal je rugpijn ook over gaan.Heel veel sterkte en kracht om je problemen onder ogen te durven zien.Hetty

  Reageer
 • Sil

  Andre

  Vraag altijd of de "Paranormaal-Genezer" aangesloten is bij een z.g. beroepsvereniging.
  Indien dit het geval is bezit de "Genezer" een lijst van verzekeringsmaatschappijen welke zijn/haar handelen vergoeden?
  Trouwens dient er voor gewaakt te worden dat de natuurgeneeskundig therapeut of de addiotioneel therapeut niet verward wordt met de Paranormaal Genezer.
  Als laatste: geen enkel mens kan een ander mens beter maken en/of genezen, slechts de "zieke", "behinderde" of in "disbalans" zijnde persoon bezit de mogelijkheid om vanuit zijn/haar zelfgenezend vermogen tot verbetering van de lichamelijke en/of geestelijke situatie te komen.
  Pas op voor charlatans en vraag naar de (beroeps-)vereniging waarbij de "genezer" aangesloten is. Bij zo'n beroepsvereniging bestaat ook een commissie waar eventuele klachten gedeponeerd kunnen worden.
  Overigens laat bij klachten eerst een reguliere diagnose stellen en maak pas daarna de keuze regulier of alternatief.

  Reageer
 • Sil

  Renske (21)

  Mijn familie (ouders, zusjes en ik) zijn al jaren geleden de 'alernatieve kant' op gegaan en kunnen met onze moeilijkheden, evt. rugklachten en problemen bij een genezer terecht die echt heel goed is en die wij al zo lang kennen dat we zeker weten dat hij ook te vertrouwen is. We leren als familie om op een andere, positieve manier met elkaar om te gaan en hebben al erg veel goede dingen meegemaakt. Hij werkt ook met de principes van Louise Hay, waar Hetty het over had. Met behulp van de bandjes, gesprekken en boeken heb ik gemerkt dat veel fysieke pijnen een psychische oorzaak hebben. Als je bereid bent daar naar te kijken kun je zoveel voor jezelf doen. Ik studeer Psychologie en hoop later zelf met kinderen en jongeren te werken, en hen te helpen voordat ze vastgeroest raken in de patronen uit hun jeugd of van hun ouders, zodat ze niet tegen zichzelf aanlopen in een midlife crisis. Het enige wat ik moeilijk vind is dat er nog zo weinig menen van mijn leeftijd zijn die met deze dingen bezig zijn.

  Reageer
 • Sil

  S. (41) sskali@wishmail.net

  Wie kan mij een adres of tel.nr geven van een serieuze paranormale genezer die mensen geneest of helpt op kanker gebied. Ook ervaringen van kankerpatienten zijn welkom; liefst in Amsterdam en omgeving.
  maar ergens anders in Nederland mag ook.
  Alvast bedankt.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

86 - 6 =

.
Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren