Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Knoflook tegen wratten

Verhaal door Marijke (47)

Wat doe je als je kind regelmatig huilend thuis komt omdat hij door andere kinderen met zijn wratten wordt gepest en de reguliere behandelingen niet helpen? Dan ga je op zoek naar alternatieven. Zo ook Marijke (47 jaar). Zij vond een oud recept van een homeopatische arts die wratten behandelde met knoflook. "Ik was sceptisch, maar het werkte."

Recept

"Hier volgt het recept: Neem een flinke teen knoflook en pers deze uit. Roer de knoflook samen met citroensap tot een papje. Eén nacht laten trekken en vervolgens met een wattenstaafje op de wratten aanbrengen. Het 'aanstippen' dient drie keer per dag te gebeuren, van iedere keer een nieuw papje. Binnen één tot twee weken drogen de wratten uit en verdwijnen uiteindelijk. Schrik niet als de wrat er vreemd uit gaat zien. Er ontstaat een kleine verdikking die lijkt op een bloemkool, maar die vanzelf verdwijnt. Ik heb het mengseltje al bij een aantal kinderen toegepast, zowel op handen als in het gezicht, en het werkt echt."

"Hier volgt het recept: Neem een flinke teen knoflook en pers deze uit. Roer de knoflook samen met citroensap tot een papje. Eén nacht laten trekken en vervolgens met een wattenstaafje op de wratten aanbrengen. Het 'aanstippen' dient drie keer per dag te gebeuren, van iedere keer een nieuw papje. Binnen één tot twee weken drogen de wratten uit en verdwijnen uiteindelijk. Schrik niet als de wrat er vreemd uit gaat zien. Er ontstaat een kleine verdikking die lijkt op een bloemkool, maar die vanzelf verdwijnt. Ik heb het mengseltje al bij een aantal kinderen toegepast, zowel op handen als in het gezicht, en het werkt echt."

Terug naar het begin

Reacties

 • Memenisse

  03 maart 2019 19:57

  Gewoon voor het slapen gaan een dun schijfje look op de wrat aanbrengen en met een pleister afdekken, helpt ook. Je moet dat twee tot drie weken doen, eventueel met een week pauze tussenin als de huid gevoelig wordt, en de wrat valt er vanzelf af. Het is pijnloos en dus vooral voor kinderen een fantastische oplossing.

  • Anoniem

   12 december 2018 20:25

   Werkt dit ook voor wratten op de voetzool?

   • Geertje

    16 juni 2017 19:51

    Had zelf vroeger beide handen onder de wratten. 1 nacht verse stukjes knoflook met een pleister op de wrat. 2 weken later was ie weg.

    • Candy

     15 augustus 2014 14:32

     Werkt het echt?? Mijn dochter heeft aan beide handen aan de binnenkant echt heel veel wratten.. en al van alles geprobeerd. Zelfs naar iemand al paar x geweest die de hand oplegt (paranormaal), maar niks werkt. En wil haar niet nog meer pijn laten lijden om ze weg te vriezen/branden bij de dokter of zelf vriezen. Heb het papje gemaakt, maar wil toch even weten hoe lang het in moet trekken. En mag ze daarna gewoon haar handen wassen? Want het prikt wel zegt ze.. Heb haar nu 3 kwartier zo laten zitten. En afplakken met plakband in de handpalm werkt niet, dat laat los door transpireren en bewegen. Hoop dat iemand mij hier antwoord op kan geven. Groetjes

     • Rickske

      05 december 2015 00:37

      Ja Candy, het werkt echt. Ik ken deze methode al 33 jaar en de keren dat ik een wrat had, heb ik ze altijd zo behandeld. Het heeft altijd gewerkt. Ik had het leren kennen in Spanje in 1982, toen ik daar woonde. Een vriendin van me behandelde 2 wratten die ik had op deze manier. Ik hechte er geen geloof aan, maar na een week waren ze verdwenen. Onlangs zei mijn baas tegen me dat hij zo'n last had van een wrat onder zijn voet. Ik heb hem het middel met knoflook aangeraden. Ik kende het echter op deze manier: Dunne schijfjes snijden en met een pleister aanbrengen. Mijn baas had er niet bij gezegd dat zijn wrat een doorsnede van 8 cm had! Toch was deze binnen de maand verdwenen! Zijn huisarts, die gezegd had dat wegbranden of vriezen niet meer ging wegens de grootte van de wrat stond perflex! Hij heeft deze behandeling zelfs opgenomen in zijn behandelmethode! Dus, knoflook...

      • ann

       19 februari 2019 22:09

       na jaren met wratten te lopen ga ik eens de lookmethode proberen, heb nu look in plakjes gesneden en zo de wratten ermee bedekt, dit ga ik er de hele nacht laten opliggen en morgenavond dan terug opnieuw . benieuwd

       • Katrien

        27 februari 2018 22:21

        Ik ga het ook proberen. Na een lijdensweg van meer dan 20 jaar, bevriezingen, infiltratie, laserbehandeling, homeopathie, medicatie, zalfjes, nieuwe behandelingen en veel pijn, sta ik weer voor een zware ingreep. Dus ga ik het proberen.

      • Jolanda

       28 juni 2012 14:42

       Hallo,
       ik heb vroeger bijna dezelfde ervaring gemaakt. Wij kregen van een oude boerin de tip om er uiensap op te smeren. En ja, na een tijdje was mijn wrat weg. Ik doe nu hetzelfde bij mijn zoon en ook zijn wrat trekt langzaam weg. Gewoon van een uitje een plakje afsnijden en het sap op de wrat smeren. Je kunt de sap ook nog op een pleister laten druppelen en die er dan opplakken. De wrat bij mijn zoon is nu na 2 weken bijna weg (en dat zonder chemie!!!).
       En ik zeg maar zo: proberen gaat boven studeren.

       • dendaboy

        17 januari 2012 00:42

        Ik had 7 jaar een grote wrat op mijn duim, wat ik er ook tegen deed. Ik heb alle middelen geprobeerd via de huisarts, Het kwam telkens maar terug. Ik werd het zat en begon elke dag met een nagelknipper voorzichting kleine stukjes ervan af te knippen, en telkens in warm water laten weken en elke dag zoveel mogelijk eraf te knippen en toen opeens was hij weg. En hij is nooit meer teruggekomen. Je moet het wel voorzichtig doen maar het werkt echt, je ziet er niets meer van en de huid is netjes genezen.

        • Rinus

         08 januari 2012 13:26

         Weet iemand een oplossing voor moedervlekken, een middeltje waarvan ze slinken?

         • gerrit

          18 januari 2011 18:35

          ik ben vandaag naar de dokter geweest en hij heeft de knoflookmethode aangeraden : dagelijks een teentje in twee snijden en de wrat 2 minuten masseren met de ene helft 's ochtends en de andere helft 's avonds, nu nog knoflook gaan kopen!

          • karin

           04 januari 2010 12:49

           Behalve knoflook en citroensap heb ik citroenrasp en olijfolie aan het papje toegevoegd, waarna ik het in een schoon glazen flesje bewaarde. Je hoeft niet steeds een nieuw papje aan te maken, de knoflook zorgt ervoor dat het niet gaat schimmelen. Het penseeltje waarmee de wrat zovaak als mogelijk daags aangestipt werd, moet wel elke keer schoongemaakt worden. De wrat verkleurt na het aanstippen, en lijkt groter te worden doordat deze verhard. Deze harde delen plukte ik eraf met een pincet [ook goed schoonmaken naderhand], erop lettend dat het niet ging bloeden. In dat laatste geval is een flesje sterilon belangrijk, ontsmetting hiermee voorkomt dat het wondje gaat ontsteken. De wrat, vlak onder mijn oog, kon ik na een week of zes lostrekken, zonder dat er een litteken is achtergebleven. Sindsdien is er op die plek geen nieuwe wrat ontstaan. Helaas heb ik toch mezelf besmet, gekrabt waarschijnlijk voordat ik wist dat wratten zo besmettelijk zijn, en is een nieuwe wrat boven mijn oog ontstaan. Met dezelfde methode ben ik nu ook deze aan het wegkrijgen.

           • kim

            11 januari 2009 00:39

            ik heb net veel gelezen over knoflook tegen wratten. nou is mijn vraag of je dit ook bij een kind van 6 kunt toepassen, en dan tegen een wratje onder de voet. hopelijk heeft iemand hier snel een antwoord op voor ons.

            groetjes

            .
            - Advertentie -
            - Advertentie -

            Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

            Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl