Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Schaam jij je voor je winderigheid?

Onderzoek laat zien dat Nederlanders gerust een wind durven te laten in het gezelschap van hun partner, maar niet in de buurt van anderen. Daarvoor schamen we ons teveel. 

Op openbare plekken proberen we dan ook massaal om die wind maar niet te laten ontsnappen. Maar dat wordt lastig als je echt te maken hebt met winderigheid. Dat wil zeggen dat je dagelijks meer dan gemiddeld (dus meer dan 10 keer) een wind moet laten. Bijvoorbeeld na het eten, omdat je buik dan opgezwollen is en de overtollige gassen eruit moeten. Knap vervelend tijdens dat etentje bij vrienden, die lunch met collega's of het kerstdiner met de familie. 

Wat zou jij doen als je hiermee te maken had? Of heb je het misschien al eens meegemaakt? Schaam je je hiervoor? Hoezo wel of niet? En hoe zou je op anderen reageren die hiermee kampen? Discussieer mee! 

Reacties

  Reageer ook

  Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

  Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl