Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van sunct

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door MSc. P. Schipper
1 uit 5 - 1 beoordeling
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Behandeling van SUNCT

Bij de behandeling van SUNCT wordt een onderscheid gemaakt tussen de behandeling van de hoofdpijn op het moment van een aanval en de preventieve behandeling. Omdat de SUNCT-aanvallen zo kort duren is er te weinig tijd om deze direct te behandelen. Tegen de tijd dat je de pijnstiller hebt geslikt is de pijn vaak alweer weggezakt. Preventieve behandeling richt zich op het voorkomen van een nieuwe hoofdpijnaanval. Dit kan met een aantal medicijnen dat ook vaak worden gebruikt bij epilepsie.

Eén van de karakteristieke kenmerken voor de diagnose SUNCT is dat de hoofdpijn niet verbetert met de pijnstiller 'indometacine'. Dit is een ontstekingsremmende pijnstiller, ook wel bekend als NSAID, en wordt gebruikt bij andere vormen van eenzijdige hoofdpijn zoals paroxismale hemicrania. 

Pagina laatst aangepast op 20-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

MD. P. Schipper, arts
MSc. P. Schipper

Basisarts (psychiater i.o.)

Mondriaan

Vond je deze informatie nuttig?

1 uit 5 - 1 beoordeling

Heeft deze informatie jou geholpen?

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl