Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Met antisnurkapparaat van snurken af?

Dagelijks worden patiënten met slaap- en waakstoornissen door hun arts of specialist verwezen naar slaapcentra in Nederland. Ongeveer 40 procent van de volwassen mannen en 20 procent van de volwassen vrouwen snurkt

Een aandoening is een verzamelnaam voor: symptomen, syndromen, klinische tekens, ziekten, handicaps en letsels

Het snurken ontstaat meestal doordat de zachte weefsels van de mond- en keelholte vibreren door de ingeademde lucht. Gedurende de slaap ontspannen de musculaire weefsels van het halsgebied zich. Daardoor ontstaat er een vernauwing in de mond- en keelholte. De ingeademde lucht wordt daardoor met een grote snelheid aangezogen. De zachte weefsels, zoals het strotteklepje en de huig, vibreren hierdoor lawaaierig mee.

De partner trekt meestal als eerste aan de bel als snurken een probleem wordt. De snurker zelf kan er ook flink last van hebben. Die ontwaakt dikwijls met hoofdpijn, is vaak moe en kan zich niet te lang concentreren. Een centrum voor slaap- en waakstoornissen kan dan uitkomst bieden. Nederland heeft er twee, in Heeze en Den Haag. Bij het oplossen van snurkproblemen spelen tandartsen ook een rol. Zeker als besoten wordt een antisnurkapparaat aan te brengen. 

Een antisnurkapparaat bestaat uit twee transparante platen, een voor de boven- en een voor de onderkaak. Twee scharnieren verbinden deze platen aan elkaar. De truc van 't apparaat zit 'm in de scharnieren. Die zorgen ervoor dat de keelholte niet vernauwt, waardoor je rustig door kunt blijven ademen. Vaak  zorgt een antisnurkapparaat voor vermindering van de snurkproblemen. Het wordt echter niet vergoed altijd vergoed door de ziektekostenverzekering?

Heb jij (of heeft jouw partner) last van snurken? Heb je wel eens een anti-snurkapparaat overwogen? Of heb je er zelf ervaring mee? Reageer en de lees de ervaring van anderen met een anti-snurkapparaat! 
Reageren

Reacties

 • Sil

  Maria

  Ik heb alles geprobeerd tegen mijn gesnurk, van sprays, pleisters, niets hielp.
  Uiteindelijk ben ik naar ASA geweest in Bilthoven. Ik dacht dat een mooie website ook een professionele behandeling zou opleveren...! Bleek niets van waar. Aangezien ik redelijk wanhopig was heb ik toch zo'n MRA beugel laten aanmeten (lees:aanpraten) door zo'n tandarts met iets te populair gepraat! Mensen, een pijn dat ik had aan mijn kaken van zo'n MRA...! Ik dacht nog niet zeuren, maar na 4 nachten kon ik mijn tanden niet eens meer fatsoenlijk op elkaar zetten! Verschrikkelijk! Ik heb uitraard gebeld, maar kreeg alleen het advies om een paracetamolletje in te nemen tegen de pijn! Buiten dit alles was mijn gesnurk ook nog niet over, Ik ben na 2 weken terug gegaan, werd het martelwerktuig nog strakker aangespannen! met als gevolg nog meer pijn aan mijn kaken. Ik kon niet eens meer eten! Op hun website zetten ze wel heel leuk, niet goed geld terug, maar dat blijkt ook onzin, want Ik ben mijn 595 eurie plus reiskosten en vrije dagen mooi kwijt! Heeft iemand een advies voor mijn probleem?!

  Reageer
 • Sil

  R.C.

  Mijn ervaring:
  Sprays, hoofdband, kussen etc. werkt niet.
  Over kaakbeugel lees je veel klachten. Pijnlijk en/of schadelijk voor kaakspieren etc.
  Snorex gekocht sinds 1 jaar; erg moeilijk wennen, kokhalzen etc. Heb dit overwonnen, maar ben heel vaak terug gemoeten voor ´bijstellen´. Steeds weer iets anders, te strak, te slap etc. Als reden krijg je dan: tja, je bent ook 4kg aangekomen of je hebt heel taai slijm etc. Na langer dan 2 weken dragen is de tong kapot geschraapt tot bloedens toe.

  De moeilijkheden worden vooraf niet echt duidelijk verteld.
  Bij verkoudheden en hoesten is het niet in te houden. De dagen dat het goed gaat is het snurken zeker wel sterk afgenomen, maar 100% happiness zal het niet worden.

  Reageer
 • Sil

  Peter

  Snurken is inderdaad een groot probleem. Ook ik heb er in het verleden vanaf mijn jeugd mee te maken gehad. Ondertussen natuurlijk alles geprobeerd aan anti snurk middeltjes, maar nooit baat bij gehad. De volgende middeltjes heb ik geprobeerd: - Slaapmiddelen. Deze hielpen niet. Deze verslapten de keelspieren alleen maar en daardoor werd het snurken bij mij alleen maar erger! - Een kinband zorgde voor een verstikkend gevoel aangezien ik niet genoeg lucht binnen kreeg via mijn neus. - Neuspleisters lieten bij mij 's nachts iedere keer los. - Een snurk kussen zorgde voor een onnatuurlijke slaaphouding die ik niet gewend was. Vervolgens ben ik tot de conclusie gekomen dat al deze snurk middeltjes zich slechts richten op enkele algemene symptomen van snurken en daardoor vaak niet permanent helpen. Terwijl snurken in werkelijkheid veroorzaakt wordt door verslapte keel-, hals- en mondspieren. Een permanente oplossing is dus alleen mogelijk als je deze werkelijke oorzaak aanpakt. Kijk eens op stopnumetsnurken.nl voor meer informatie!

  Reageer
 • Sil

  Joep

  Zowel het apparaat wat de tong op zijn plaats houd als dat wat de onderkaak naar voren houd gebruikt. Het eerste werkte goed maar na een aantal jaren (vier) nam de veerkracht zover af dat het niet meer gebruikt kon worden. Het tweede apparaat was een ramp. Niet of nauwelijks kunnen wennen aan zo een mond vol, vreselijke kaakspier pijn gedurende de eerste uren in de morgen. Na twee weken waarin ik nauwelijks geslapen heb het ding opnieuw af laten stellen en weer geprobeerd. Resultaat; geen verbetering. Vijfhonderd euro weggegooid! Ik vind het trouwens ongelofelijk dat verzekeringen goede anti-snurk methodes niet vergoeden. Als man krijg je wel de pil in je pakket,zwangersschapsgedoe en meer van die voor mannen onzin vergoedingen. Als zoveel mensen echt last van snurken hebben en het dus hun gezondheid bedreigd,eventuele relaties, en dus de economie, is het vreselijk en dom dat verzekeringen niet gedwongen worden hierin verandering aan te brengen.

  Reageer
 • Sil

  Jan

  Hallo, Ik ben Jan en nieuw op dit forum. Ik zal even mijn verhaal doen. Aangezien ik snurk in mijn slaap,ging ik op zoek naar oplossingen omdat het zelfs niet meer mogelijk was om samen met mijn vriendin te slapen! Spray\'s,plakkers,zelfs mijn amandelen laten uitnemen hielp niet. Op het net vond ik de Kliniek voor Snurk en Apneu te Amsterdam en Deurne (Belgie). Ik maakte een afspraak in Deurne en eenmaal daar zei de dokter mij perfect te kunnen helpen. Mijn vriendin en ik waren enorm enthousiast. Hij maakte een onder en bovenkaak afdruk en zou me een Snorex beugel maken. Alles bij elkaar zou het me 795 euro kosten. Hij verzekerde mij dat het snurken niet zou minderen maar volledig zou stoppen!!! Nu slaap ik een week met de beugel en kan hem perfect verdragen in mijn mond. Maar al een week snurk ik nog even hard en lig al opnieuw in de logeerkamer! Nu zouden ze de beugel nog wat beter afstellen maar ben nu enorm sceptisch. Ik voel me rotslecht en bedrogen,niet alleen omdat ik nog even hard snurk maar ik ben op de koop toe zomaar eventjes 800 euro kwijt Is er iemand die zich herkent in mijn verhaal of bij wie het wel werkt? Aub,ik ben radeloos! Groeten Jan

  Reageer
 • Sil

  schelhaas

  Geachte mevrouw/heer,

  Wat is de levensduur van een antisnurkbeugel?

  graag uw reactie.

  met vriendelijke groet en dank,

  Bert Schelhaas

  Reageer
 • Sil

  W

  Ik had een ASA uit bilthoven dat je onderkaak naar voren trekt, met veel pijn tot gevolg, nu loop ik bij de kaakchirurg omdat ze bij ASA mijn kaak zo ver naar voor getrokken hebben dat ik ze niet meer fatsoenlijk op elkaar krijg! en als ik ze om uitleg vraag ho maar...! Graag advies wat ik hier tegen kan doen?!

  Reageer
 • Sil

  Herma van de Poppe

  Ik maak sinds 2002 Silensor anti-snurk apparaten, geheel op maat. Het is geen goedkope oplossing, maar simpelweg een oplossing die werkt! Mail mij voor een gratis consult. silensor.nl@gmail.com

  Reageer
 • Sil

  Mary Bitco

  Mijn man heeft drie jaar geleden een keel/neus operatie gehad. Slikken gaat nog steeds moeilijk en verslikken is constant aan de orde. (snurken bleef)
  zo\'n 18 maanden geleden een ASA beugel aangepraat gekregen. Na drie weken hebben we het wennen gestaakt. Pijn in de kaken (spieren) in de ochtend was het gevolg. De kaak wordt naar voren gedrukt, terwijl het slapen ook niet lekker is met een volle mond.
  Snurken bleef is een nachtmerrie...
  Tussendoor middelen als neus pleisters en neus verwijding gebruikt dit helpt het beste. Al-hoe-wel de pleisters gaan irriteren op den duur.
  Al die andere middelen als sprays en kinbanden zijn in onze praktijk onzin, en een apneu machine CPAP, was het ook niet. Het was niet ernstig genoeg volgens de verzekering… (zilveren kruis)
  Nu slaapt mijn man met een hulpmiddel wat we zo\'n jaar geleden in Duitsland kochten. Het zijn twee siliconen pijpjes die zijn neus open houden. Hij voelt ze niet zitten. Maar ik voel het wel voor het slapen gaan... of hij het in heeft… !! Het heet nasivent. Het is niet verkrijgbaar in Nederland.
  In ieder geval sindsdien slapen wij als een roos en kost het bijna niets.
  Misschien hebben uw lezers hier iets aan.
  Met vriendelijke groeten,
  Marichris Bitco, Hilversum  Reageer
 • Sil

  Yves

  Heb sinds 6 maanden een Somnodent snurkbeugel ipv een CPAP. Eindelijk van de CPAP af. daar kon ik niet wennen.
  De snurkbeugel werkt geweldig. Groot voordeel: geen stopcontact meer nodig. Gaat daardoor ook makkelelijk mee op vakantie ivm de CPAP.
  Maar helaas net iets te vroeg aangeschaft en wel voor € 866,-. De beugel zit sinds 2010 in de basisverzekering en is nu gratis. Dat was dus even balen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

44 + 6 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren