Hoe verhelp je een slechte adem?

Reacties

 • Sil

  anoniem

  hoi iedereen
  ik vind het fijn om op zulke site\'s te kyken want het geeft me dan weer wat zelfvertrouwen
  maar luister
  ik zit al 4jaar met dit probleem
  en nog never
  heb ik het tegen iemand durven zeggen
  ik praat altijd naar onder of met mijn hand voor mijn mond omdat ikme schaam
  ik doe namelijk best wel veel aan mijn uiterlijk alleen dit kan ik gewoon niet verhelpen
  ik heb super veel geprobeert
  mondspray
  3x tandenpoetsen
  tongschraper
  maar het is echt niet normaal
  ik heb grote bobbeltjes op mijn tong zitten(vooral aan de achterkant)
  en mijn tong is altijd groen of helemaal wit
  ik ben echt bang dat dit nooit meer over gaat en dat ik koos word
  ik durf ook niet echt naar huisarts te gaan
  maar toch weet ik dat ik het met me moeder moet overleggen
  dat ga ik nu ook doen denk ik
  het kutte is
  dat iedereen wat anders zegt over wat de oplossing is
  en het stappenplan van wilfred otterloo kost geld en dat kan ik niet opgemerkt kopen
  help me alsjeblieft?

  groetjes
  anoniem voor zover

  Reageer
 • Sil

  Naamloos

  Het maakt bij mij niet uit wat ik doe. Ik poets mijn tanden twee keer en soms wel drie keer per dag. Ik hoor laatste tijd vaker dat het daarbinnen niet helemaal fris ruikt. Een tongschraper als cadeau krijgen is best genant. Ik heb dit ongeveer een twee maanden gebruikt. Er was namelijk niets veranderd volgens mijn zusje. En kauwgum werkt ook maar voor kort.
  Bij mijn beroep werk ik met mensen en is het absoluut verboden om kauwgum in je mond te hebben.
  Ik word daar behoorlijk onzeker van. Ik durf niet richting de mensen te praten, voordat ze flauwvallen bewijs van spreken. Hierdoor praat ik een andere richting op of houd mijn hand voor mijn mond. Mensen kunnen deze houding verkeerd interpreteren, waardoor er negatieve gedachtes over jou kunnen ontstaan.
  Het is dus heel vervelend dat ik geen oplossing voor dit probleem heb. Ik weet niet wat er naast kauwgum, tongschraper en mondspoeling nog bij mij werkt. Ik heb namelijk verder een gezond gebit. Eén gaatje en voor de rest heb ik geen problemen. Ik vraag mij dus af wat ik hiertegen kan doen... Heeft iemand enig idee?

  Reageer
 • Sil

  Rozegeur

  Ja beste mensen, ook ik ben een slachtoffer. Wat ik zo gek vind, is dat ik het nooit bij een ander ruik. Ik poets 2 x per dag mijn tanden elektrisch, ik flos, gebruik tongschraper, Halita spoelmiddel, Nasonex neusspray. Mijn amandelen zijn er ook al uit (zeer pijnlijke ervaring)en het wordt er allemaal niet beter op. Vanaf januari ga ik stoppen met roken (1 sigaret per dag), 2 liter water drinken per dag, geen koffie, uien, knoflook en dat soort dingen meer. Groene thee en water drinken, ik hoop dat dat nog een beetje helpt. Succes met de feestdagen iedereen1 (vergeet je kauwgom niet!)

  Reageer
 • Sil

  k

  Ik gebruik alcea tandpasta voor mijn tandvlees,mijn tandvlees was ontzettend geirriteerd en vooral niet roze..
  Binnen twee weken had ik een mooi resultaat,veel minder last van slechte adem,alleen heb ik dit product zonder gewone tandpasta gebruikt en dit moet je wel doen.
  Na gebruik van gewone tandpasta,kreeg ik altijd een vieze smaak in de mond branderig gevoel,alsof ik een draak die vuur spuugde,zo voelde mijn adem,zo vies,dit belemmerde mijn hele leven,totdat ik aan mijn acupuncturist vroeg,kan ik allergie´s zijn voor fluoride,hij deed een test en inderdaad,ik ben of was allergie´s voor fluoride,een acupuncturist kan deze allergie verhelpen. Dus kan na jaren ellende gewoon gebruik maken van gewone tandpasta... Alcea tandpasta is heel goed tegen tandsteen,heel goed voor je tandvlees,helpt carries te voorkomen,maar er zit totaal geen fluoride in en dat kan opdenduur je tandglazuur doen slijten...En aangezien ik een harde poetser ben,is dit dus ook al gebeurd,na gebruik van 2 jaar..

  Reageer
 • Sil

  Stinky Winky

  Ik lees hier dat je je tong moet beetpakken met een washandje en dan reinigen met een schraper of borstel.
  Dat lijkt me nog \'s een gek gezicht! Als ik dat doe dan trekt mijn tong zich juist terug. Gewoon je tong uitsteken.

  Wat ik doe is: op de nuchtere maag met een tandenborstel de tong borstelen. Daarbij steek ik de borstel zo ver mogelijk achterin mijn keel. Okay ik kokhals natuurlijk maar dat maakt niet uit, hoe meer ik kokhals hoe meer ik weet dat ik goed zit. Mijn maag is leeg dus er komt toch niets uit. Wel geef ik toe dat het een heel vervelend gevoel is die samenknijpende maag. Dit helpt heel goed tegen tonsilstones. Je mond is nou eenmaal net als de rest van je lijf iets wat je moet blijven onderhouden.

  Laatst schraapte ik met mijn nagel langs de achterkant van mijn tong...en rook ik aan de nagel, wat een stank zeg.
  Vreselijk, ik wil eigenlijk nooit meer een geliefde zoenen zo vies ben ik dan van mezelf. Maar goed, dat is als ik er niks aan doe dus. Ik ben ook vrij laks in mijn mondverzorging als ik niet de deur uithoef.

  Gorgelen met uitgestoken tong vind ik een goede tip (die ik ergens las). Ik gebruik nu spoeling met chlorine dioxide en dat schijnt goed te helpen (helaas niet de hele dag). Ik gorgel ook met zout.

  Ook ik heb het gevoel alsof eten achterin mijn keel blijft hangen.

  Ik lees nu veel op badbreathhalitosis.com en wat een schrijnende verhalen lees je daar zeg. Ongelovelijk. Een slechte adem (door neus of mond) komt in verschillende gradaties voor van vreselijk erg tot mild. Natuurlijk werkt ook niet voor iedereen het zelfde en niet iedereen heeft dezelfde oorzaak.

  Even over tongschrapers, ik vind het uit ervaring allemaal niks. Je tong moet je niet schrapen is mijn opinie, maar je tong moet je borstelen. De tongreinigers die me wat lijken zijn die zoals die van tungbrush.com maar een tandenborstel volstaat ook wel.

  Als ik uit dansen ga lukt het niet mijn adem de hele nacht fris te houden. Onlangs nog kwam een man met mij dansen en toen ik mijn mond opentrok liep ie meteen weg zonder me aan te kijken of iets te zeggen.
  Dat ben ik zat!

  Daarom ga ik een monddouche met tongreiniger opzetstuk proberen met zoutwater erin.

  Daarnaast heb ik nog het volgende plan:
  - meer zoutwaterspoelingen en langer
  -flesje water voor in trein op weg naar de disco
  - meer xylitol kauwgum kauwen
  - meer grannyy smith appels eten
  - flosdraad met tandpasta erop
  - mondspray vaker gebruiken
  - meer vitamine c via citrusvruchten
  - zendium gebruiken omdat er geen sls inzit. Gebruik al jaren Prodent
  - ook gebruik ik weleda saline of paradontax
  - nog maar eens per week vlees eten

  ik las een goede quote: maak van je lichaam een tuin en geen begraafplaats, kortom vegetarisch is zo slecht nog niet!
  - meer groentesappen, rauwkost, groenten en fruit

  Wat doe voordat ik een nacht ga stappen is vlees, kaas, melk alles wat plakt op tong en achterin de keel vermijden.
  Ik eet dan eigenlijk helemaal niks en dat is ook niet goed want mijn mond is vrij droog en dat werkt slechte adem in de hand.
  Veel mensen met een frisse adem hebben vrij veel speeksel. Ik dus niet, en dat in combi met een ruwe tong...

  Wat ik nu dus ga doen is vooraf een fruitsalade eten of appels of wortels en vaker drinken. Geen ijsthee meer want daar zit suiker in en dat voedt de bacterien. En gewoon in de dansgelegenheid proberen de mond te spoelen en ff mondspray te gebruiken en kauwgum kauwen natuurlijk.

  Ik hou hoop dat ik tijdens het stappen gewoon met mijn danspartner durf te converseren en niemand meer wegloopt!

  Reageer
 • Sil

  elleke

  Beste mensen, ik heb ook last gehad van een slechte adem, al vanaf mijn kinderjaren (ik ben nu 30). ik heb van alles geprobeerd: gestopt met roken, gestopt met melkproducten, tongschrapper aangeschaft, Halita gekocht etc etc. Indien je in de gelegenheid bent om elk uur te spoelen, is Halita ook handig.Maar ja, je hebt er eigenlijk niet zo veel aan omdat er niet blijvend werkt en om 3x per maand een flesje te kopen... is een dure grap. Ik heb op alle forums gezeten en zo kwam ik erachter wat de oorzaak kan zijn: amandelen... ja, ik had dat niet verwacht. altijd had ik van die witte propjes in de crypten van de amandelen zitten en als die los kwamen stonken die verschrikkelijk (sorry, niet erg smakelijk).Ook kwam ik op een forum te weten dat de klassike operatie niet meer per se nodig is. In Haga Ziekenhuis locatie Sportlaan doen ze namelijk de amandelen laseren. Dat heb ik dus ook laten doen 3 dagen geleden. ik kan alleen lof over het personeel spreken. ze leggen alles goed uit, ze vertellen wat de risico\'s zijn, dat er misschien een tweede ingreep nodig is. In 35 minuten was ik klaar en ik zou het beslist meteen overdoen. Het kan natuurlijk ook een andere oorzaak zijn voor vieze adem, maar als je witte bolletjes hebt, maak gewoon een afspraak.
  Na de ingreep 3 dagen 6 paracetamol slikken en het is goed vol te houden. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Jammer dat er niet echt bekend is, mijn huisarts had er niets over gehoord. Sterkte aan iedereen.

  Reageer
 • Sil

  mike

  Ik ook had last van een slechte adem, maar ben er nu vanaf! Hoe? Een slechte adem los je niet op met wat flossen, goed je tanden poetsen, etc, die heeft met meerdere factoren te maken, 1 je leefstijl, 2 je gewicht, je eetpatroon.
  1 ik leefde redelijk ongezond, dronk bier, laat naar bed, overgewicht, dronk veel koffie, hier ben ik allemaal mee gestopt, ooit gerookt maar doe ik nu niet meer... nu sport ik weer 3 keer per week, zorg dat ik goed gezond eet, veel fruit, geen koffie of alcohol, geen knoflook, niet van die gekke dingen, etc, ben 10 kilo afgevallen, heb inmiddels een goede BMI laten we maar zeggen, beweeg genoeg en drink genoeg water !! Verder mijn gebit op orde gemaakt, niet echt superveel maargoed alles is in orde, goede sensodyne tandpasta en tandenstokers gebruiken, nu is mijn slechte adum weg, goed in me vel, goed in gewicht, goede voeding, goed gebid! Thats the answer !!! Good luck

  Reageer
 • Sil

  HD

  hoi, mijn dochter heeft ook van die gele balletjes die opeens omhoog komen. Omdat ik zelf op een lab werk heb ik het gekweekt en het zit vol met bacterien en het stinkt verschrikkelijk.(en geeft dus die slechte adem) Na veel zoeken en ook op buitenlandse sites. kwam ik erachter
  dat melkproducten de productie van deze balletjes stimuleert. Melkproducten zijn niet alleen melk, vla en yoghurt maar ook kaas, chocolade, vanille ijs, roomboter producten en sauzen met creme ed. pizza enz. (alle producten waar melkeiwit of weipoeder in zit) Als je dit weglaat vermindert de productie van die balletjes aanzienlijk. En op een buitenlandse site werd het eten van groene groente, zoals boontjes, peultjes brocolli geadviseerd, dit zou een neutraliserende werking hebben. Daarnaast gebruikt ze ook een tongschraper om ophoping van bacterien te voorkomen. Maar omdat die balletjes van verder uit je keel komen kun je hier niet bij. We denken nu dat melkproducten wat toch vaak vetter is een laagje legt heel ver achterin je keel en hier opeenhoping plaats vind van bacterien. (waar dan weer niet iedereen last van heeft) Sinds we dit doen gaat het echt heel goed, soms heeft ze weer zo\'n balletje of ruikt ze uit haar mond en meestal heeft ze dan een pizzapunt,chocolade of ijs op. Door dan weer even goed op geen melkproducten te letten is het weer over. Het probereb waard, baat het niet het schaadt ook niet Succes allemaal,
  een(bezorgde)moeder

  Reageer
 • Sil

  sky

  Hallo allemaal,

  Zelf heb ik al jaren last van een slechte adem. Ik heb ook (zo lijkt het dan) van alles geprobeerd.

  Ik ben inmiddels al naar een internist geweest en heb een maagonderzoek gehad. Het bracht allemaal geen uitkomst. Uit het maagonderzoek bleek dat ik de bacterie (Helicobacter pylori)in mijn maag had zitten en kreeg hiervoor medicijnen om deze te doden.In de hoopdat hiermee de slechte adem zou verdwijnen.

  Binnenkort heb ik weer een afpsraak met mijn huisarts, deze lijkt erg geirriteerd te raken omdat de vele verwijzingen en behandelingen niet helpen en ze lijkt ten einde raad. Zelf vind ik het ook heel erg vervelend en ongemakkeijk.

  Huisartsen (sommige dan) snappen niet dat het voor ons ook een vervelend en pijnlijke onderwerp is.

  Ik kijk heel vaak op sites over slechte adem om zo meer te weten te komen over deze aandoening. En of er behandelingen tegen zijn. Ik kom op alle sites en forums wel iets tegen over de tongschraper. Ik gebruik deze ook al jaren en moet zeggen dat het wel werkt maar tijelijk. Nadat je iets heb gegegeten onstaat er weer nieuwe \"plak\". Zo blijf je bezig en als je op het werk bent of op school kan je niet elke keren gaan schrapen na elke maaltijd.

  Ik heb ook ontdekt dat Zendium goed werkt. Ik gebruik het nu al een maand en heb zeker verbetering gemerkt. Ik ruik langer fris en de smaak in mijn mond is ook verbetert. Dus dat is wel een aanrader.

  Halita mondspoelmiddel heb ik gebruikt het kot 20 euro bij de apotheek maar voor mij werkte het niet.(helaas)

  Leven met een slechte adem is heel vervelend als je nou jong of oud bent, het beperkt je sociale leven.

  Ik ben een student en heb door mijn halitose weinig sociale contacten. Het is vervelend om een normaal gesprek te kunnen voeren met anderen wat ik in mijn opleiding juist veel moet doen. Het is een dagelijks gevecht. Ik denk er ook vaak aan om op te geven. Gelukkig denk ik dan weer dat dat niet de oplossing is en ik door moet blijven vechten en zoeken naar een middel om verlost te raken van deze aandoening waar velen onder leiden.

  ik zou graag in contact willen komen met anderen die ook aan deze aandoening leiden en gezamenlijk kunnen brainstormen naar oplossingen en middeltjes die ons kunnen helpen. Ik vind dat het in onze handen ligtom ervoor te vechten. Wij leven met deze vreslijke aandoening en velen snappen onze situatie niet.

  Met zijn tween weet je meer dan in je eentje. Ik zou graag met andere in contact willen komen je kan mij mailen om tips door te geven of om te praten.

  Graag serieuze mils het is al erg genoeg.

  sky24@live.nl

  hopelijk kunnen we gezamelijk wat doen tegen deze aandoening. En soms lucht praten erover met iemand al op.

  grtjes

  Reageer
 • Sil

  liesbeth

  ik heb jarenlang een slechte adem gehad en deed er alles aan om er vanaf te komen. Niets hielp 4 keer per dag tandenpoetsen, halita gespoeld etc. Totdat iemand mij een tip gaf om geen koffiemelk meer in mijn koffie te drinken. Hoewel de koffie mij minder smaakt ben ik wel heel simpel toch van mijn slechte adem af.
  Dit was dus de beste tip die ik heb gekregen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

27 + 3 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren