Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat doe je aan slapeloosheid?

Slapeloosheid: de helft van de Nederlanders heeft er wel een last van. Je komt niet in slaap of je wordt 's nachts wakker om vervolgens de slaap niet meer te kunnen vatten. 

Vervelend, want als de slaapproblemen langer duren, krijg je last van vervelende klachten zoals concentratiestoornissen, slaperigheid overdag of zelfs depressieve gevoelens. Slaapmiddelen worden dan ook veel voorgeschreven, vooral aan vrouwen.

Heb jij weleens last van slapeloosheid? Wat doe je er dan aan: neem je medicijnen of juist liever niet? Misschien heb je een andere remedie gevonden?

Terug naar het begin

Reacties

 • Buffel20

  13 januari 2018 05:21

  Normaal gesproken slaap ik als een Doornroosje. De afgelopen dagen niet meer. Dan wordt ik plotseling wakker.
  Ik heb ook sterk het idee hoe dit komt:
  - Omdat ik hard aan het werken ben aan mezelf/moeilijke tijd
  - Omdat ik sinds de afgelopen dagen Oxazepam gebruik
  Het eerste wat in mijn opkomt is slaapmedicatie gaan gebruiken (af en toe), maar zo onzeker als ik ben, vraag ik
  mezelf dan ook af: * Of dat ik hier wel goed aan doe?

  • Wanhopig

   07 maart 2017 11:05

   Ik wil graag informatie weten over AMITRIPTYLINE HCI 25 MG. Graag zoveel mogelijk.

   • Controlhoofd

    19 november 2015 03:32

    Ik heb sinds 2 weken last van slaapproblemen; de aanleiding was het overwerken en mijn hoofd die 's nachts hyperactief blijft. Inmiddels zit het probleem vooral in dat ik zo bang ben om niet in slaap te vallen dat ik de hele nacht wakker lig van de stress. Mijn huisarts schrijft oxazepam 10mgc voor. Ik sliep gisteren heerlijk, maar vannacht was ik weer klaar wakker. Niks helpt: slaapthee, ontspanningsoefeningen, adem tellen, boek lezen.. Ik snap er niks van dat het gisteren wel werkt en vannacht niet. Het probleem zit dus in het in slaap vallen. Mijn hoofd blijft wakker en observeert zelfs of ik in slaap aan het vallen ben. Ik ben ten einde raad; ik werk nu al 2 weken niet meer en mijn hele leven staat op zijn kop. Nu is het pas kort, maar ik ben nu al radeloos en heb er alles voor over om af te komen van mijn angsten en weer normaal te slapen. Als dit verder zo doorgaat, ben ik bang in een depressie te komen. Weet iemand wat te doen?

    • Janna

     25 mei 2016 00:53

     Oxazepam is een slaapmiddel, bedoeld om door te slapen. Je hebt ook inslaapmiddelen. Voorbeelden zijn brotizolam, flunitrazepam, loprazolam, midazolam, temazepam, triazolam, zolpidem en zopiclon.

    • BB

     03 oktober 2014 09:00

     Flinke lichamelijke beweging, meditatie, kundaliniyoga, je piekermoment omzetten in besluiten, therapie, pillen matig gebruik; antihistamine of 5http voor de aanmaak van serotonini-melatonine zijn bij mij hulpmiddelen.

     • nathasja

      04 september 2013 14:43

      Ik heb slaapmedicatie gehad van de huisarts. Dit hielp niet en daarop adviseerde de huisarts om een dubbele dosis te nemen. Ook dit hielp niet. Nu ben ik overdag zo oververmoeidheid, dat ik wel tussendoor een powernap zou willen doen. Maar dit doe ik expres niet, omdat ik dan 's avonds niet kan slapen. Mijn slaapprobleem duurt nu al tien dagen. Vooral met inslapen heb ik moeite en als ik eenmaal slaap, slaap ik niet door. Ik kom dus nooit in een vaste slaap terecht. Naast de slaapmedicatie gaf de huisarts me ook een tip om het slapen te bevorderen: veel bewegen. Maar dit doe ik al, ik loop veel en werk me ook uit de naad in en sportschool. Ik heb zelfs al warme melk met anijs geprobeerd. Nu heb ik hem teruggebeld om te vragen met de vraag of er nog andere opties zijn. Maar hij geeft doodleuk aan dat we door de mogelijke oplossingen heen zijn. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik ben doodop. Heeft iemand nog een ideetje? Ik ben echt radeloos. Oh ja, ik heb ook de ziekte Pfeiffer.

      • Jeanette

       24 april 2013 18:32

       Hoi Roellie,
       Ik ben benieuwd naar je apparaat om te slapen.
       Hoe werkt het en hoe kom je eraan?
       Ik ben een vrouw van 51 jaar en diep in de problemen en opzoek naar een oplossing.
       Mijn hormonen DHEA, progesteron, cortisol, melatonine zijn via een speekseltest uitslag blijkbaar erg laag en via ondrzoek in de slaappoli schijn ik een lage melatoninecurve te hebben en weinig REMfases mee te maken.

       Ik doe vanalles om eraf te komen maar wil niet aan de zware medicatie.
       Wat heb jij voor wonderapparaat?
       Kun je me daar wat over uitleggen en hoe kom je er aan?
       Groet Jeanette

       • Dick

        29 maart 2013 11:14

        Ik ben benieuwd naar dat apparaat, waar kan ik het kopen. Kamp met slaap problemen.

        • Donja

         13 januari 2013 22:36

         Ik heb ook al meer dan een maand maar twee of drie uurtjes per nacht geslapen. Viel pas in slaap om 3 à 4 uur in de ochtend, en werd dan om 5.30 al weer klaarwakker. Verschrikkelijk zo lang wakker liggen! Ik zag er op een gegeven moment niet meer uit: heel vermoeid en verschrikkelijke wallen. Daarbij was ik de hele dag chagrijnig door mijn slaaptekort. Ik heb nu een apparaat dat werkt met elektromagnetische trillingen. Al drie dagen slaap ik binnen een uur en slaap de hele nacht door zonder steeds wakker te worden. Na een paar weken gebruiken zou je weer zelfstandig kunnen doorslapen. Ik ben benieuwd!

         • Joke

          25 december 2012 02:59

          Ik heb ook last van slaapproblemen, krijg nu oxazepam.

          • Xxx

           17 januari 2012 20:25

           Amitriptyline! Na een paar jaar steeds slechter slapen tot geen oog meer dicht doen, nu al 4 weken diep in slaap. Eerste week wel een beetje duf, maar nu geen last meer van.

           Reageer ook

           Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl