Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb jij last van slapeloosheid?

Heel wat mensen hebben slaapproblemen. Ze kunnen maar heel moeilijk in slaap komen, ze worden 's nachts telkens wakker of als het eigenlijk nog te vroeg is om op te staan. 

Slaapproblemen en slapeloosheid kunnen op langere termijn andere problemen veroorzaken. Overdag ben je minder fit, zowel fysiek als geestelijk. En uiteindelijk kunnen de dagelijkse werkzaamheden en verplichtingen te veel worden. Het is dus belangrijk om 's nachts goed te slapen. Een gezonde nachtrust zorgt ervoor dat lichaam en geest weer kunnen opladen.

Heb jij ook slaapproblemen? Wat doe jij eraan? Neem je slaaptabletten, drink je warme melk met honing of neem je een warm bad voordat je onder de dekens kruipt? Of doe je er helemaal niets aan en slaap je iedere nacht heel weinig? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Sassy

  26 januari 2017 22:50

  Het in slaap komen gaat heel slecht. Ik gebruik dan ook bijna iedere dag lorazepam en kan dan heel goed slapen. Ik doe het al jaren. Niet ideaal omdat je toch graag zou willen dat je ook zonder pilletje in slaap zou moeten komen. Je wordt er alleen maar afhankelijk van...

  • JoJo

   22 januari 2013 18:53

   Als ik naar bed ga, val ik binnen vijf minuten in slaap. Na vier tot vijf uur ben ik helder wakker en niet moe, ook na een avond stappen niet. Ik zou graag ook eens uitslapen in plaats van om vijf uur beneden te zitten. Als ik blijf liggen ga ik alleen maar liggen dromen.

   • julian

    09 juli 2012 14:19

    Ik kan van mezelf niet in slaap vallen, moet medicijn nemen om te slapen.

    • H.M.

     24 augustus 2010 00:46

     Er is nu een combinatie van valeriaanextract, passiebloem en melatonine op de markt! Werkt perfect en gewoon bij de drogist verkrijgbaar voor Euro 12,50. Maar zelf slaap ik ook perfect op een pilletje Ibuprofen400!

     • Ineke

      17 september 2009 07:48

      ik drink geen koffie meer na het avond eten en de slapenloze nachten zijn voor mij voorbij

      • Jurgen

       09 september 2009 17:45

       Sinds ik elke avond een paar trekken van een joint neem, heb ik nergens meer last van !

       • Sascha

        18 augustus 2009 08:46

        Ik heb jarenlang heel weinig geslapen. Als ik aan vier uurtjes slaap per nacht kwam, was het veel. Ik kon nauwelijks in slaap komen en sliep heel licht Overdag had ik daar op den duur best last van. Maar dan nam ik guranatabletten en dan ik kon ik de dag wel doorkomen. Uiteindelijk leek het wel of mijn lichaam zich instelde in die weinige slaapuren. Sinds een jaar of twee heb ik eigenlijk nergens last van. Ik slaap goed, het duurt wel een half uur voordat ik in slaap val maar ik lees een boekje en dan va ik vanzelf wel in slaap. Ik denk dat ik nu iedere nacht zeker zes uur slaap. En dat is voor mij voldoende.

        • Alida

         18 augustus 2009 08:45

         Ik neem een half uur voor het slapen gaan 2 tabletten dormeasan in met wat water. Ik heb dit meerdere dagen gebruikt, echter, ik merk geen verschil of ik ze wel of niet inneem. Ik heb het toen geprobeerd met Ibuprofen erbij, dus 2 Dormeasan en 1 Ibuprofen en dat werkte wel goed. Dat verschil kon ik goed merken. Ik heb de indruk dat de Ibuprofen de Dormeasan versterkt. Gelukkig heb ik meestal geen medicijnen nodig om te slapen, maar in sommige periodes wel en dan is het prettig om te weten dat het op deze manier wel werkt. Het mooiste ozu echter zijn als Dormeasna zou helpen zonder pijnstiller erbij. Wellicht komt er in de toekomst nog wel een sterkere Dormeasan.

         • Jaimy

          18 augustus 2009 08:44

          Hey Theo, misschien helpen melatoninesupplementen.Moet je wel even met je huisarts overleggen maar je kan ze ook zo bij de apotheek kopen. Ik heb vroeger van zulke supplementen genomen en die hielpen echt goed.

          • Theo

           18 augustus 2009 08:43

           Ik heb er sinds vorig jaar last van. Ik lig ’s nachts te draaien en te keren. Ik word wel 6 keer per nacht wakker. En onder de morgen word ik wakker omdat ik naar de wc moet. Ik ben op zoek naar iets dat helpt maar ik wil geen slaappillen ofzo. Weet iemand wat er goed werkt?

           Reageer ook

           Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl