Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gebruik jij slaapmiddelen tegen slecht slapen?

Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn volwassen leven te maken met slaapproblemen. Soms gebeurt dat zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Anderzijds zijn er natuurlijk mensen die duidelijk problemen hebben: een recent sterfgeval of relatieproblemen kunnen een aanleiding vormen.

Slaapmiddelen kunnen er dan voor zorgen dat je beter slaapt. Maar medicijnen lossen de problemen zelf niet op. Want eenzaamheid, vervelend werk of relatieproblemen verdwijnen niet als je beter slaapt. Een slaapmiddel kan hooguit voorkomen dat je door slaapgebrek instort als je bijvoorbeeld net iets naars hebt meegemaakt, maar toch op de been moet blijven. Wat zijn jouw ervaringen met slaapmiddelen? Neem je ze weleens in en sta je dan uitgeruster op? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Inge

  11 november 2018 12:11

  Ik gebruik al twaalf jaar zopiclon daarvoor gebruikte ik temazepam. Nu heb ik al maanden dat ik wel in slaap val, maar zo'n beetje elk half uur wakker wordt waardoor ik nooit uitgerust ben. Ik vraag me af of er een beter middel beschikbaar is zodat ik 's nachts door kan slapen?

  • Simone

   17 juli 2018 14:49

   Ik werk in onregelmatige diensten waardoor het slaapritme altijd enigszins verstoord is. Van nature ook een slechte (in)slaper. Sinds mijn 40ste gebruik ik heel af en toe oxazepam. Dan spreek je over ongeveer 2 keer 1 tablet per maand. Het helpt goed inslapen en ik word uitgerust wakker. Ik gebruik het alleen als ik een serie vroege diensten heb en de wekker op 5 uur moet. Op deze manier helpt het uitstekend en niet verslavend. Om 21:00 uur neem ik er eentje en dan val ik meestal na een uur in slaap terwijl ik normaal gesproken niet voor 24:00 uur kan slapen.

   • Devy

    19 februari 2018 15:19

    Ik ben nu anderhalf jaar clean van slaappillen. Voor deze verslaving heb ik 9 weken klinische opname gehad en ik wil nooit meer benzo's of slaappillen. Heb het meer dan 10 jaar geslikt en 10 jaar gemist van mijn leven. Ik ben nu midden 30 en heb eindelijk het gevoel dat ik een leven heb!

    • Mees

     31 juli 2017 18:46

     Ik gebruik al geruime tijd Lendormin maar het werkt niet meer. Ik slik er twee voor het slapen gaan maar ben drie uur daarna al weer wakker. Heb dit ook geprobeerd samen met een doorslaapmiddel bv Diazepam maar daar ben ik de volgende dag nog suf van. Kun je immuun worden van Lendormin?

     • Emilietjeh

      07 juni 2017 23:59

      Zolpidem neem ik al vijf jaar. Voor mij nog steeds het beste omdat dit het product is om mij in slaap te krijgen. Wel moet je na inname direct in bed anders loop je tegen kasten aan of begin je vreemde smsjes te sturen naar mensen waar deze niet voor bedoeld zijn.. :-)

      • Frede

       12 januari 2018 21:42

       Inderdaad, Zolpidem; het beste middel, goed inslapen/slapen. Probleem hier is dat dokters vinden die het voorschrijven zeldzaam is.. In Spanje zou het verkrijgbaar zijn, maar zoek al twee dagen hoe en waar.

       • Mees

        31 juli 2017 18:48

        Ik kreeg dit middel ook als doorslaapmiddel maar kreeg daar ernstige maagklachten van.

       • Barcalona

        25 december 2016 15:17

        Wat is het beste slaapmedicijn om echt weer te slapen 's nachts? Ik heb morfinepleisters gehad tegen de pijn in mijn nek en daar kon ik niet tegen. Heel veel misselijkheid en daar waren geen medicijnen meer voor. Zowel tablet of zetpil. Slaap nu vanaf oktober misschien vijf uurtjes in de week. Gr

        • Gina

         19 november 2016 01:29

         Ik heb 2 jaar geleden een depressie gehad dat 1 jaar duurde. Ik neem sindsdien inslapers, maar nog val ik in slaap voor 2 uurtjes. Nadien ben ik klaar wakker en kan ik niet meer in slaap vallen.

         • muhikben...

          18 november 2016 13:57

          Kan ik dood gaan aan te veel slaapmiddel?

          • Zomer

           20 mei 2016 09:28

           Chemische slaapmiddelen verergeren het probleem alleen maar! Slaapmiddelen op natuurlijke basis kunnen echt helpen om beter te slapen. Goodnight better days werkt voor mij echt goed, omdat het een totaal aanpak heeft voor in- en doorslapen en rustgevend is. Je wordt gewoon fris wakker!

           • Zennie-Riot

            31 maart 2016 01:19

            Ik lijd aan aan zwaar ADHD en hersenletsel. Ik heb al zeventien jaar slapeloosheid, ook chronisch. Nu heb ik Flurazepam 15mg gekregen. Ik had er goede hoop van. Vandaag ben ik al 53 uur wakker weer. Ik ben nu 45 en heb het echt gehad met de slapeloosheid. Na 2 x 15mg Flurazepam geen effect. Na een uur nog klaarwakker. Nu nog maar 3x Flurazepam ingenomen, nu afwachten. Ik ga nu proberen te slapen. Ook heb ik hoogbegaafdheid, wat inhoudt een hoog IQ te hebben, maar het zit mij alleen maar in de weg. Daardoor heb ik een veel te hoge hersenactiviteit, waardoor dit middel waarschhijnlijk niet gaat werken. Weet iemand een zeer sterk slaapmiddel? Heeft iemand ervaring met Rohypnol b.v.? Wat zou voor mij het beste zijn? Gr. Zennie

            • Kiske

             13 juli 2016 19:22

             Zennie-riot,

             Lorazepam doet wonderen bij mij, juist bij veel hersenen activiteit. Van 1 mg tot 2.5 mg. Nooit teveel nemen.

            Reageer ook

            Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

            - Advertentie -
            - Advertentie -

            Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

            Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl