Helpen praktische adviezen bij schimmelnagels?

Schimmelnagels. Niemand zit erop te wachten. Niet, omdat ze lichamelijke klachten geven, maar vooral omdat ze ontsierend zijn voor de voeten. Iedereen wil dan ook zo snel mogelijk van zijn schimmelnagels af, zeker als het zomer is. Dan slijten we onze dagen op slippertjes en kunnen die verkleurde teennagels niet weggestopt worden in dichte, warme schoenen. 

Om schimmelnagels te vermijden kun je vanalles doen. Je kunt medicijnen inzetten, maar ook de alledaagse huis-tuin-en-keukenoplossing proberen, zoals:  

 • Was de huid niet te vaak met zeep.
 • Droog de voeten goed na het douchen of baden.
 • Gebruik bij transpirerende voeten een drogend poeder.
 • Draag iedere dag schone, vochtopnemende sokken. 
 • Wissel schoenen regelmatig, en laat ze tussentijds goed luchten. 
 • Draag ruimzittende schoenen van ventilerend materiaal (leer), of 'open' schoenen. 
 • Loop niet op blote voeten, badslippers zijn beter.  
 • Gebruik geen houten of kurken vlonders in natte ruimtes. In de naden kunnen zich namelijk schimmelsporen nestelen, ook zijn deze vlonders niet goed schoon te maken.

Wat is je ervaring met bovenstaande adviezen? Hebben ze jou geholpen? Of zijn er methoden zoals medicijnen of homeopatische middelen die meer resultaat hebben? Hoe pak jij je schimmelnagels aan? 

Reageren

Reacties

 • Sil

  ToeNail

  Ik gebruik nu sinds een week een kalknagel pen met kwastje. Ondanks dat dit middel niets zou doen om het uiterlijk van je kalknagels te verbeteren, en je het resultaat pas bij het uitgroeien zou zien, zie ik nu al verschil. Mijn nagels zijn veel helderder geworden, het kalkachtige is veel minder geworden. Ook zijn ze dus minder bobbelig. Of het helemaal werkt is afwachten, maar dit is al meer resultaat dan wat ik van andere middeltjes heb mogen ervaren.

  Reageer
 • Sil

  jan

  Mag ik vragen wat voor azijn? Groet, Jan

  Reageer
 • Sil

  PSY

  Ik lees veel over de middeltjes om de nagels te doen en ook natuurproducten, veel werkt absoluut! Maar vraagt niemand zich af waardoor de schimmels ontstaan? En naast kalknagels zullen velen van jullie nog een allergie hebben?

  Als je de schimmels goed wil aanpakken dan is het belangrijk om dit ook door middel van voeding te doen, ons lichaam wordt tegenwoordig volgestopt met e-nummers, suikers en veel meer stoffen die schimmels voeden! In veel gevallen zal het dan ook verstandig zijn om zowel je darmen, lever en maag ook te reinigen met natuurlijke voeding zoals gember, citroen, knoflook en ga maar door. Als het lichaam van binnen schoon is en de nagels met bijvoorbeeld azijn behandeld zijn heeft dit een beter effect.

  En al die chemische middeltjes tegen kalknagels zullen vaak alleen de nagel mooier maken voor een periode maar ondertussen spuit je wel rotzooi op je lichaam.. het zijn en blijven chemische middelen.

  Veel mensen die kalknagels hebben zijn zich niet bewust dat er zich ook schimmels in de darmen bevinden welke ook weer invloed hebben op de huid, haar en nagels. Suikers zijn enorme boosdoeners, en dan doel ik op frisdrank, snoep et cetera.

  En zelf ben ik van mening, gezonde levensstijl, darmen en lever regelmatig detoxen en natuurlijk regelmatig bij een pedicure de nagels behandelen voor een grote groep als een goed resultaat zal bieden.

  Reageer
 • Sil

  Resi

  Hallo mensen,

  Gewoon puur appelazijn, duurt even!

  Reageer
  • Sil

   Henk

   Vele middeltjes gebruikt, honderden euro's uitgegeven, niets werkte. Mijn oplossing, en uit eigen ondervinding, kostte 1,50 en was biologische appel azijn. Stop met al die rommel, gewoon twee keer per dag met azijn insmeren en gegarandeerd, het helpt!

   Reageer
 • Sil

  Nick

  Ik heb een half jaar lang m'n teennagels met Nailner ingesmeerd.
  Resultaat: kapotte omhoog gegroeide nagels, meer aantasting en ik heb hoogstwaarschijnlijk ook door deze rommel tinitus!

  Reageer
  • Sil

   Wiek

   Nick, kun je mij vertellen waarom je denkt dat je door Nailner tinnitus hebt gekregen? Ik ken iemand waar ook een verband zou kunnen bestaan tussen de twee. Dank!

   Reageer
   • Sil

    Nick

    Het lijkt een vrij onschuldig middel zoals men het verteld, maar ik denk dat het middel ook in je systeem terechtkomt, doordat het door de omliggende huid opgenomen wordt.

    Reageer
 • Sil

  Liv@

  Jaren heb ik last gehad van kalknagels, met name de beide grote teen, die ernaast en de beide kleine tenen. Niet heel erg, maar toch wel lelijk. Ik wilde er voorgoed vanaf, het enige wat mij helpt zijn medicijnen. Namelijk Terbinafine, een kuur van drie maanden. Ik heb na deze kuur nog een maand geslikt en het is gelukkig zo goed als weg, er wordt beweerd dat de pillen slecht zijn, maar mijn leverwaarden waren prima. Al het andere qua smeerseltjes en dure producten werken niet. Ik ben in ieder geval heel blij dat het weg is en hopelijk blijft het weg.

  Reageer
 • Sil

  Lindy54

  Ik heb het middel excilor gebruikt om de kalknagels te verminderen, na twee behandelingen begonnen mijn kalknagels te scheuren en af te breken.
  Ik ben nu een half jaar verder en ondervindt nog steeds ellende van het afschuwelijke middel excilor! Ik raad dit product niemand aan, je hele nagels brokkelen af en scheuren in! Het is een product wat eigenlijk uit de markt moet, want dit product bezorgd je pijn, ellende en afschuwelijke afgebrokkelde nagels! Het is nu al een half jaar geleden, en nog zijn mijn nagels niet om aan te zien, terwijl ik maar lichte kalknagels had!

  Reageer
 • Sil

  Jan B

  Ik heb een apparaat gebruikt dat mijn kalknagel verwijdert en ik lijk van mijn infectie verlost te zijn. Afkloppen. De crux was vermoedelijk wel dat ik steeds alle besmetting zoveel mogelijk met een mesje wegschraapte en de lak van dit apparaat steeds direct na het douchen aanbracht, als mijn nagel nog zacht was. Ik heb dit steeds dus maar één keer per dag gebruikt.

  Reageer
  • Sil

   Dl

   Welke apparaat bedoel je dan? Welk spul heb je na het douchen erop gesmeerd?
   Ik ben benieuwd.

   Groetjes, dl

   Reageer
 • Sil

  Johan

  Ik gebruik nu itraconazol omdat de schimmelinfectie inmiddels ook twee vingernagels heeft aangetast en toen was ik er echt klaar mee.

  Ik gebruik de pulstherapie, dus gebruik ik 1 week een dubbele dosis itraconazol en daarna 3 weken niets en zo 3 maanden lang. Aangezien vingernagels veel sneller groeien zie ik daar het resultaat al na slechts een paar weken.

  Ik ga gewoon net zolang door met die rotzooi tot het volledig weg is. Het is geen fijn medicijn want je maag en darmen hebben er vooral last van, maar het is het waard.

  Ondertussen behandel ik ook van buiten goed met antischimmel middels, dat is de enige manier om ervan af te komen; van binnen en van buiten behandelen.

  Reageer
 • Sil

  Medisch Pedicure

  Ik wil als medisch pedicure graag even reageren en wat informatie geven over schimmelnagels. In de volksmond worden schimmelnagels regelmatig kalknagels genoemd maar het dus echt hetzelfde.

  Schimmelnagels gaan eigenlijk nooit vanzelf over, je moet ze echt gaan behandelen. De schimmel moet echt uitgroeien en dat kost tijd en geduld. En wat bij een niet werkt kan bij de ander wel werken. Dus het is echt uitproberen. Als je aan een middel begint, moet je zeker 3 maanden uitproberen. Zie je dan geen verbetering (gezonde uitgroei), dan moet je overstappen op een ander middel en weer minimaal 3 maanden blijven gebruiken.

  Schimmelnagels zijn echt heel besmettelijk en je kunt ook jezelf steeds weer besmetten als je niet oppast. Sokken op minimaal 60 graden wassen, schoenen (denk ook aan je pantoffels) die je aan hebt gehad, ieder dag inspuiten met speciale schoenenspray. Zeker als je met blote voeten in je schoenen zit en je ze niet spuit, stop dan maar met behandelen want je besmet je zelf steeds weer.

  Middeltjes met kwastje voor oppassen want je gaat met het kwastje van nagel op nagel en dan breng je het dus onbewust met kwastje over op andere nagels. Dit is ook het geval met nagellak kwastjes, oppassen dus. Het beste is een middeltje op je nagels te spuiten. Wat ook belangrijk is om de schimmelnagels om de 6 weken te laten frezen door een pedicure zodat ze mooi dun blijven en dus het middel goed kunnen doorlaten. Doe je dit niet, dan kan het middel op den duur niet meer door nagel heen en dan hebben middeltjes ook geen nut.

  En dan nu de middeltjes, een huis,- tuin- en keukenmiddel is inderdaad azijn Een schimmel kan niet tegen zuur. Het beste is appelazijn omdat dit wat zuurder is dan gewone azijn. NOOIT schoonmaakazijn, dit is te agressief. Azijn kun je aanbrengen met een wattenstaafje, goed op de nagel inwrijven. Ook een middel tegen schimmelnagels geeft soms goede resultaten. Ook pedicures hebben middeltjes. Maar wat ik al zei het is echt uitproberen, bij de een werkt dit en bij de ander werkt dat.
  En neem van mij aan, goedwerkende middeltjes hoeven echt niet heel duur te zijn. En geloof ook zeker de verhalen niet waarin er wordt beweerd dat u binnen 2 weken van uw schimmelnagels af bent, als je hele nagel besmet is, kan dit nooit binnen 2 weken uitgegroeid zijn. Een behandeling duurt een half jaar tot een jaar.

  Nog wat adviezen; trek badslippers aan in het zwembad, badkamer en pas nooit schoenen zonder je sokken (van jezelf). Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Ik hoop dat ik jullie wat heb geholpen met mijn uitleg en adviezen.

  Reageer
  • Sil

   Louk

   ik wil graag kwijt wat mij definitief van kalknagels afhielp en wat voor iedereen eenvoudig toepasbaar en volkomen ongevaarlijk is: Als je last hebt van klaknagels ga dan op een avond thuis met je voeten in een teiltje heet water zitten waaraan een hoeveelheid Biotex-groen is toegevoegd en laat daar je voeten minstens een kwartier in weken. Daarna afdrogen met en schone handdoek, trek schone sokken aan en daarna lekker een nachtje gaan slapen. Doe dat een week lang om de twee dagen en zie: je kalknagels zullen verdwijnen en komen nooit meer terug. Het werkte bij mij echt afdoende.

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

32 - 2 =

Cookies

Gezondheidsplein

Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Gezondheidsplein.nl (onderdeel van solvo b.v.) en derden gebruik van verschillende soorten cookies. Hieronder vallen functionele, analytische en persoonlijke cookies. Met deze cookies kunnen we de werking van onze website verbeteren en je van gepersonaliseerde advertenties voorzien.

Door op ‘Akkoord en doorgaan’ te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- & cookieverklaring.

Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren