Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van postpolio

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, huisarts
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als het postpolio syndroom is vastgesteld is het belangrijk grote lichamelijke inspanning te vermijden en rust te nemen bij optredende vermoeidheid. Wel is het goed niet-inspannende oefeningen te doen onder leiding van een fysiotherapeut maar u mag hierbij uw vermoeidheidsgrens niet overschrijden. Zo worden de spieren onderhouden, maar niet overbelast.

Overbelasting kan er juist voor zorgen dat er nog meer functieverlies optreed. Neem dus voldoende rust. Hulpmiddelen zodat u energie spaart kunnen u hier bij helpen, Denk bijvoorbeeld aan douchezitjes, rolstoel voor lange afstanden en een woning zonder trappen. Uw neuroloog kan u samen met een ergotherapeut adviseren.

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: H. Vrij-Mazee, huisarts

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl