Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vullen maaltijdvervangers voldoende?

Maaltijdvervangers bestaan in shake-, soep- en reepvorm. Een shake van 200 calorieën kun je gebruiken als ontbijt, een reep of soep als lunch. Als je echt flink voor de maaltijdvervangers wilt gaan, kun je een afslankkuur kopen. Hierin zitten ook shakes, soepen en repen maar ook een soort maaltijden op basis van bijvoorbeeld pasta.

Een aandoening is een verzamelnaam voor: symptomen, syndromen, klinische tekens, ziekten, handicaps en letsels

Er bestaan veel verschillende soorten maaltijdkuren, waarvan bijvoorbeeld het aantal calorieën per dag verschilt. Sommige bieden zelfs maar 500 calorieën per dag (ter vergelijking: de meeste volwassenen nemen dagelijks 2000 calorieën in). Je mag ze dus ook niet langer dan een week gebruiken anders is het niet goed voor de gezondheid, zo staat op de verpakkingen.

De afslankkuren worden vaak gebruikt door mensen die in korte tijd veel willen afvallen. Maar wie daarna weer terugkeert naar een eetpatroon met veel meer calorieën, kan de kilo's die eraf zijn gegaan, zo weer terugkrijgen.

Heb je ervaring met maaltijdvervangers? Is een maaltijdvervanger voldoende om een hele maaltijd te vervangen? Oordeel mee en lees de ervaring van anderen! 

Reageren

Reacties

 • Sil

  Martine

  Ik mis hier een beetje de nuance. Ook ik ga 1x per week naar een Herbalifeconsulente. Daar sta ik dan op de weegschaal en luister naar de presentatie. Als je daar de moeite neemt om ook echt naar het verhaaltje te luisteren en je niet omver te laten blazen door alle reclames, kom je erachter, dat de shakes prima te gebruiken zijn als ondersteuning, maar dat je echt zelf wel meer moet doen. Meer bewegen, weten wat je eet, en zeker niet alleen de shakes en de repen gebruiken. Het eten van koolhydraten met een lage glycemische index en het drinken van voldoende water en kruidenthee om je afvalstoffen kwijt te kunnen zijn erg belangrijk. Voor het eerst in jaren ziet het ernaar uit, dat het me gaat lukken om eindelijk onder de 100 kilo te komen.
  Ik neem 's ochtends een shake die ik meng met magere yoghurt en fruit, tussendoor een volkorenboterham met extra vezels, tussen de middag nogmaals een shake met fruit en yoghurt, om vier uur een tussendoortje en 's avonds een gewone maaltijd, waarbij ik weer heel goed oplet welke koolhydraten ik eet.
  Door het hoge eiwitgehalte van de shakes in combinatie met het vermijden van enkelvoudige koolhydraten heb ik geen last meer van tussentijdse vreetaavallen, die vooral voortkwamen uit suikerdips, lijkt het. Ik krijg per dag zo'n 1500 calorieen binnen, en het afvallen gaat prima. Zij het niet supersnel. Maar dat is juist goed, zo kan mijn lijf zich ook beter aanpassen aan mijn nieuwe leefstijl. Een ons per dag is ook 36 kilo per jaar. En duur? Mwah, vind ik relatief. Al die vreterij die ik vroeger tussendoor kocht, díe was pas duur!
  Ik heb de shakes van Herbalife en Weightcare naast elkaar gezet, en dit zijn de verschillen: Herbalife is gemaakt van sojaeiwit, en Weightcare van melkeiwit. Aan Herbalife is meer vet toegevoegd dan aan Weightcare, Weightcare bevat weer meer vezels. Beide shakes bevatten dezelfde vitaminen en mineralen, het gehalte ligt hierbij bij Weightcare over het geheel genomen iets hoger. Qua prijs ontlopen ze elkaar niet veel. Herbalife is iets duurder, maar dat is een kwestie van centen.

  Reageer
 • Sil

  Melany

  Hallo, ik vroeg me af wat beter is modifast of weight care shakes, want ik vind de weight care namelijk lekkerder en dus beter vol te houden.

  Reageer
 • Sil

  Annemarie

  Hallo Lies, Waarschijnlijk wil je niet horen wat ik je te vertellen heb, maar ik krijg buikpijn van jouw verhaal. Ik werk met mensen met Obesitas (extreem overgewicht) en als ik mijn clienten vraag hoe ze op hun huidige gewicht zijn gekomen, vertellen ze allemaal dat ze zijn begonnen met een veel te heftig dieet terwijl ze eigenlijk helemaal niet zo zwaar waren. Het is een feit dat het heel moeilijk is om je gewicht op peil te houden na het gebruik van een maaltijdvervanger. Bovendien heb ik even je BMI uitgerekend en heb je nu een gezond gewicht. De reden dat je af wilt vallen heeft waarschijnlijk te maken met onzekerheid, jezelf niet mooi vinden, vriendinnen die dunner zijn of iets dergerlijks.
  Als je nu nog steeds mijn bericht aan het lezen bent, dan hoop ik dat je besluit om hulp te zoeken bij een leuke sportschool of sportvereniging. Mijn advies zou zijn om vooral je gewone maaltijden te blijven eten. Het is een fabel dat je dik wordt van een gewone bruine boterham. Je kunt echter wel dik worden van een dikke laag boter of een dikke laag hagelslag. Eet lekker brood, veel groente en aardappels. Zorg dat je je lichaam goed voedt! Op deze manier kun je gestaag, maar vooral blijvend!!! gewicht verliezen. Op de lange termijn wordt je alleen maar zwaarder van dieten. Zoek maar eens iemand in je omgeving die veel te zwaar is en vraag haar maar eens hoe zwaar ze was toen ze begon met dieten.
  Veel succes voor de toekomst en ik hoop dat je de verstandige lange termijn beslissing neemt en niet de korte termijn. Je bent nog zo jong en (relatief) slank. Zorg dat je niet zwaarder wordt, dan heb je over een paar jaar spijt dat je nu besloten hebt om voor een maaltijdvervanger te kiezen. Dat ze makkelijker zijn is een feit, maar dingen die te makkelijk zijn moet je niet vertrouwen.

  Reageer
 • Sil

  Ine


  Dag allemaal. Zelf ben ik 10 jaar bezig geweest om mijn lichaamsgewicht met 15 kg te verminderen. Soms lukte het bijna, maar na alle pillen, shakes en andere maaltijdvervangers kwam ik sneller aan dan ik was afgevallen. Zes maanden geleden ben ik begonnen aan het Newlife hormoonbalansdiet programma. Na ruim 3 maanden was ik op mijn gewenste gewicht en tot op heden is er geen kilootje bij gekomen. Helemaal TOPPIE.

  Reageer
 • Sil

  s.metin

  Het afvallen mbv maaltijdvervangers werkt zeker voor een korte periode. De vraag is hoe gaat het daarna verder? Als je, je leefstijl niet aanpast, dus niet meer gaat bewegen, niet minder vet/zoet gaat eten etc, kom je binnen no-time weer op het gewicht van voor het afvallen, plus nog wat extra's weer bij !! De positieve verandering in je eetpatroon moet gewoon permanent van aard zijn.

  Reageer
 • Sil

  Lies


  hey Ik ben een meisje van 17jaar. Ik ben enorm veel aangekomen de laatste tijd omdat ik altijd zo'n "hongertje" heb. Ik wil graag beginnen met die maaltijdvervangers van herbalife maar ik vroeg me af of dit wel een goed idee was... ik hoop dat ik hier reactie op krijg! Mijn gewicht: 62 kg lengte: 159 cm

  Reageer
 • Sil

  AstridB

  Ik ben zelf nooit een voorstander geweest voor maaltijdvervangers,vooral omdat je niet weet wat je binnen krijgt maar ik wist wel dat ik vitamine en mineralen te kort kom met wat ik op een dag eet. Ook houd ik veel van zoete dingen. Nu ben ik zelf sinds kort begonnen met Herbalife te eten en de 1 vind het niks en de ander geweldig....nou ik hoor toch bij het laatse. En men vind het dan duur maar dat kun je zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk, ik ben voor € 2,70 per dag klaar en weet dat ik alles binnen moet krijgen wat ik nodig heb. Ik heb meer engergie, minder trek in zoetigheid, en al wat kilo's en centimeters (niet onbelangrijk) kwijt voel me goed.....en het grote voordeel vind ik het is zo makkelijk ipv allerlei produkten in huis te halen die je mss nooit eet....en je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt met fruit ect. Ook word je super begeleid daar wordt veel energie in gestoken. K

  Reageer
 • Sil

  mirian

  Ik ben op 15 augustus begonnen met het weight care dieet. nu op 10 okt ben ik daar mee 12 kilo afgevallen en vind dat het goed tedoen is. Heb geen honger en vind ook de shake,s en de maaltijd repen lekker .

  Reageer
 • Sil

  Nanny

  Ik gebruik sinds afgelopen maandag de shakes en repen van weight care, ben afgelopen januari begonnen met lijnen ben 1.61 en woog maar liefs 98 kilo, dus vanaf januari niet meer snoepen, snaaien ect.
  Eind juni stond ik op 81 kilo dus er was een lekker beetje af toen bewust een maandje los gelaten en vakantie gevierd en eind juni stond ik op 86 kilo , 5 kilo aangekomen maar fijne zomer gehad, augustus weer begonnen maar kon mijn draai niet meer vinden, daarom nu ook even de weight care methode om door het gewicht van 80 kilo te komen en ik moet zeggen vandaag vrijdag ochtend op de weegschaal en er is al 3,5 kilo vanaf het enige nadeel wat ik ondervind is dat ik het erg zoet vind ik hou meer van hartig, mij kon je niet wakker maken voor een mars maar nu eet ik het iedere dag, heb geen honger en voel me erg goed , heb veel energie dus ga nog 1 week door met stap A en daarna 2 weken stap B en dan zien we wel weer verder iedereen hier succes met afvallen!

  Reageer
 • Sil

  Inge

  Hallo allemaal, Ik wil hier even mijn ervaring achter laten wat maaltijdvervangers betreft. Ik ben helemaal verkocht aan eiwitshakes. Ik ben 38 jaar en maar 1.60 klein en heb altijd last gehad van overgewicht. Dit was ik in feb 2011 meer dan zat en ben begonnen met modifast. Daar ik geen zin heb in het JOJO effect ben ik het gewoon anders gaan doen dan er op de verpakking stond. Ipv 3 shacks per dag neem ik er maar 2 en s'avonds eet ik gewoon warm eten met mijn gezin. Wel let ik erop dat ik niet zoveel sausjes eet en niet snoep. Ik ben in 6 maanden tijd 16 kilo afgevallen. In de zomer ben ik een tijdje gestopt vanwege de vakantie en ben toen 1 kilo aangekomen. Ik vind het prima. Ben nu weer begonnen want ik wil nog 5 kilo kwijt. Ben nu al van maat 44 naar maat 38 gegaan en wil dit zeker zo houden. Ik eet ook gewoon een frietje op zijn tijd. Doordat ik gewoon voedsel blijf eten val ik niet zo snel af als op de verpakkingen staat maar mijn lichaam krijgt ook geen grote schok als ik wel gewoon eet, zoals ik de vakantie. Zo is de kans dus veel groter om op gewicht te blijven. Een ieder moet natuurlijk zelf weten hoe en waarmee ze willen afvallen maar 1 ding is zeker het is niet makkelijk en je moet er wel wat voorover hebben. Want als je naast maaltijdvervangers gewoon blijft eten en snoepen tja dan kom je alleen maar aan.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

52 - 2 =

Cookies

Gezondheidsplein

Cookies op gezondheidsplein.nl

Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). 

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media.

Als je op "Accepteer" klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid

Via "Cookie Instellingen" kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons cookiebeleid.


Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren