Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Een opgeblazen buik door te snel eten?

Veel mensen hebben er mee te maken: een opgezette buik na het eten. Het liefst zak je dan na de maaltijd lekker onderuit in de eetkamerstoel en doe je die bovenste knoop van je broek open. 

Dat lucht natuurlijk even op, maar neemt de oorzaak van het probleem niet weg. Naast dat bepaalde voedingsmiddelen een opgeblazen buik kunnen bevorderen, speelt de manier van eten volgens deskundigen ook een rol. Wanneer je bijvoorbeeld te snel eet of teveel praat tijdens het eten (en hierdoor veel lucht hapt), dan zou dit de klachten kunnen verergeren.

Merk jij hier wat van? Denk jij ook dat het helpt om hierop te letten? Zou je het willen testen? Of heb je nog andere tips? Discussieer mee! 

Terug naar het begin

Reacties

  • Jenneke

    02 december 2014 18:57

    Inderdaad heb ik ook veel last van, zeker opgeblazen gevoel, de hele avond kan ik dan puffen en blazen en heb ik het gevoel dat ik 5 kg. meer weeg, maar wat zeker niet is. Ik ben 1.72 en weegt 60 kg. Dus zeker niet teveel, maar zou graag willen weten wat dit nu kan zijn, het is zeker niet van te vlug eten of praten, daar nemen we alle tijd voor en de dokter weet het ook niet, tobt nooit met de stoelgang, dat is zeker regelmaat, maar altijd weer dat volle gevoel. Ik wou dat er een oplossing voor was.

    • Nelly

      19 januari 2016 23:52

      Ik ken het probleem. Ik heb sinds 14 dagen geen aardappels, pasta en rijst gegeten, maar wel koolhydraatarm brood. Verder let ik op zo weinig mogelijk koolhydraten te eten. Ik heb geen opgeblazen gevoel, geen windjes, geen boertjes gelaten en heb elke dag een stoelgang. Ik voel mij geweldig. Dit is misschien iets voor jou.

    .
    - Advertentie -
    - Advertentie -