Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Komen maag-darmklachten door onze eetgewoontes?

Veel mensen hebben last van maag- en darmklachten. Pijn of krampen in de buik zijn veel gehoorde klachten. We eten steeds vaker een snelle hap en veel minder gezonde en verse producten als groente en fruit. 

Denk jij dat slechte eetgewoonten maag- en darmklachten kunnen veroorzaken? En doe je er ook iets aan? Laat je misschien bepaalde etenswaren staan? Of neem je juist bepaalde producten of medicijnen tegen je opgeblazen gevoel

Terug naar het begin

Reacties

  • Rudy

    20 juni 2016 19:46

    Ik heb al twee jaar last van mijn darmen, ik ben twintig kilo afgevallen, eet goed en gezond. De arts wil niks doen, ik ben nu 53 kilo en mag van de arts niet naar het ziekenhuis. Ik weet niet wat er aan de hand is, ik sta op met buikpijn, ga er ook mee naar bed en heb flinke steken.

    • Andre

      18 maart 2014 15:34

      Mijn vrouw had chronische gastritis en gaf vaak over, waardoor het zuur uit haar maag omhoog kwam (een soort zoutzuur). Dat heeft haar slokdarm zodanig aangetast dat ze alleen nog vloeibaar voedsel kon verdragen. De aantasting kan zelfs overgaan in slokdarmkanker. Daarom is veel overgeven zeer gevaarlijk voor de slokdarm.

      • A.P.

        18 januari 2014 15:24

        Ik ben geopereerd aan het middenrif/met matje, daarna had ik heel veel gasvorming, zodat er soms explosies plaatsvinden. Ik let al op mijn voeding/minder vezelrijk,wit brood, geen koolzuur, weinig vet. Daarna vroeg ik de chirurg: is daar nog iets aan te doen? Het antwoord was volmondig nee, maar het is best lastig als je onder de mensen bent.

        • Bloedserieus

          26 mei 2013 06:28

          Ik geef graag een reactie met betrekking tot uw prikkelbare darmsyndroom (pds). Als u dit al zou hebben? Vaak is de diagnose pds een 'anders kan er niks gevonden worden' diagnosticering. Ik help mensen in eerst instantie met hypnotherapie als ze pds hebben, dit kan een goede methode zijn. Maar wanneer ik zie dat na een keer of drie geen verandering merkbaar is, dan zoek ik verder en adviseer ik, maak desgewenst een afspraak in het ziekenhuis en doe een voorstel. Zo een voorbeeld van een energieke jonge man, met dezelfde buik die helemaal bol staat enzovoorts. Hij had al veel onderzoeken gedaan en nog steeds kreeg hij pds te horen. Na een aantal sessie hypno heb ik voor hem wat anders geregeld, op korte termijn en nu een week later, de uitslag gekregen. Deze heer heeft (ondanks dat ze het keer op keer niets zagen) via de methode die ik hem voorstelde, wel wat anders. Eindelijk weet hij nu wat er echt met hem aan de hand is. Door middel van de camera-pil die je heel eenvoudig eigenlijk inslikt, wordt het van binnen door middel van duizenden beelden gefilmd. Het kastje met de opnames wordt bekeken, het verslag met de opgenomen beelden en gediagnosticeerd opgestuurd. De camera-pil zelf komt vaak een dag later al via de natuurlijke weg met de ontlasting weer naar buiten. Een heel goede, efficiënte en niet echt belastende methode, die veel mensen uiteindelijk zeggen wat er aan de hand is. Zeker een keer het proberen waard! Eten kan er aan bijdragen, maar is niet altijd de oorzaak.

          • Lijst

            24 mei 2013 20:17

            Gert, ik denk dat het komt door verkeerde bacteriën. Ik moest twee keer per jaar antibiotica slikken, nu één keer per maand. Ik moet alles nog zelf betalen ook! Waarom pikken wij toch alles? Alle bedrijven moesten groot worden ten koste van ons en van je kinderen. Vlees gaat naar Polen of Bulgarije. De auto's worden daar gemaakt en wij hebben crisis, geen werk en ook nog de ziektes. Word eens wakker!

            • Sol

              10 april 2013 23:59

              Ik heb dezelfde klachten als henna36. Ik kan nooit naar buiten als ik gegeten heb. Als ik uit zou gaan eten dan zou ik alleen sla moeten eten, of een zeer klein hoeveelheid. Om die reden ga ik nooit uit eten. Alles wat ik lekker vind, ook al is dat zo gezond, maakt mij ziek.

              • Alie

                05 april 2013 00:13

                Zeker kan voeding daar veel invloed op hebben. Ik heb veel last van maag- en darmklachten. Gebruik hiervoor maagzuurremmers en laat varkensvlees, suikers en tarweproducten zoveel mogelijk staan, ook scherp gekruid eten en vet is voor mij taboe.

                • Lynda

                  03 april 2013 21:15

                  Het is zeker zo dat het komt door onze eetgewoontes.
                  Ik heb al jaren last van PDS, maar sinds 1,5 jaar leef ik via de "gezonde leefstijl.
                  Dus 2 ons groente, 2 stuks fruit, geen witte rijst, maar zilvervliesrijst, en volkoren producten. En vermijd suiker!
                  Drink lekker water in plaats van frisdranken, echt als je het eenmaal gewend bent wil je niet anders.
                  En natuurlijk bewegen, lekker sporten, of lekker fietsen, elke dag een 30 minuten wandelen is ook perfect.
                  En natuurlijk niet te vergeten, regelmatig eten.

                  Ik eet verder ook alles, voorheen kon ik niets verdragen, geen kruiden,uien, koolsoorten, enzovoort maar nu eet ik alles met mate en het werkt!

                  • Rita

                    03 april 2013 21:04

                    Ik ben er van overtuigd dat maag- en darmklachten terug te brengen zijn op voeding. Zelf vermijd ik zoveel mogelijk E-nummers, eigenlijk eet ik alles vers. Voor de eiwitten eet ik kip en vis, maar dan met keurmerk, soms peulvruchten, quinoa als zetmeelvervanger. Toevoegingen uit potjes, pakjes enzovoort komen er bij mij niet in. Saai? Integendeel, ik eet 5 a 6 groenten per maaltijd met heel veel kruiden. Suiker en vet heb ik het niet eens over, wordt absoluut niet gegeten.

                    • Ray43

                      03 april 2013 11:11

                      Volgens de duizenden jaren oude Oosterse medische kennis zoals Ayurveda, heeft elk persoon een eigen unieke lichaamsconstitutie te verdelen in grofweg 3 categorieen, waarbij elk een zogenoemd uniek voedingspatroon kent. Integraal geldt in het algemeen wel voor een ieder dat er altijd vers (groente, fruit, evt kruiden) gegeten moet worden en daarbij een vegetarisch dieet. Eliminatie van dus vlees en vis, maar ook alle schadelijke stoffen als nicotine (roken), smaakversterkers (sommige E-additieven), alcohol, cafeïne (koffie, zwarte thee). Drink voornamelijk groene en kruidenthee.
                      Met daarbij aangevuld yoga (bijvoorbeeld de 5 Tibetaanse yoga oefeningen) en dagelijkse adem-meditatie is bijna 100% succeskans. Uiteraard moeten er geen nadelige omgevingsinvloeden zijn zoals luchtvervuiling. Ik kom terug van een spier-,reuma- en longziekte door deze levensstijl.

                      .
                      - Advertentie -
                      - Advertentie -