Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Palliatieve zorg bij longkanker

4.9 uit 5 - 24 beoordelingen
Beoordeling icoon24 mensen vonden deze informatie nuttig

- Advertorial -

Wat doe je als je longkanker hebt en genezing niet meer mogelijk is?  

Veel mensen met longkanker krijgen van hun arts te horen dat ze niet meer beter kunnen worden. Longkanker is echter geen ziekte met een vast verloop. Soms leven patiënten nog jarenlang met behoud van goede levenskwaliteit. En soms gaat het ziekteverloop helaas veel sneller. 

Hoe dan ook kom je, vooral in de periode die volgt op de boodschap dat je ongeneeslijk ziek bent, voor lastige vragen en dillema’s te staan. Wat komt er op je af? Wat betekent ‘palliatief’ nou eigenlijk? En wat houdt de terminale fase in? Hoe gaan jij en je omgeving om met het feit dat er geen genezende behandeling meer mogelijk is? Wat betekent dit voor je dagelijks leven en je werk?  

Er is best veel informatie over de palliatieve fase te vinden op internet, waaronder op deze pagina van Pfizer. Bovendien heeft Pfizer hulpmiddelen ontwikkeld die jou en je omgeving kunnen ondersteunen tijdens de laatste levensfase.

Zo is er het zakboekje ‘Je wordt niet meer beter’, dat je tips en handvaten biedt en ingaat op allerlei onderwerpen. Je kunt het zakboekje aanvragen bij je zorgverlener maar ook lezen via deze link. Op deze website staat overigens nog meer informatie over het leven met uitgezaaide longkanker. Bekijk bijvoorbeeld de video van ervaringsdeskundige Aukje. Zij vertelt op een toegankelijke manier over haar leven met uitgezaaide longkanker.  

 - Advertorial -

Pagina laatst aangepast op 21-01-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.9 uit 5 - 24 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl