Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van heupklachten

3.7 uit 5 - 81 beoordelingen
Beoordeling icoon59 mensen vonden deze informatie nuttig

Afhankelijk van de oorzaak van de heupklacht, volgt een behandeling. Deze bestaat voor veel heupklachten uit fysiotherapie. De fysiotherapeut stelt samen met jou een stappenplan op en neemt een aantal oefeningen met je door. Naast de afspraken bij de fysio is het de bedoeling dat je de gegeven oefeningen thuis ook uitvoert. Op solvo.nl vind je meer informatie over heupklachten en kun je gemakkelijk een fysiotherapeut bij jou in de buurt vinden.

Soms is rust houden de beste behandeling van de heupklacht, bijvoorbeeld bij een slijmbeursontsteking in de heup. Zorg er echter voor dat je nooit helemaal stil gaat zitten, dit verergert de klachten soms alleen maar.

Heupprothese bij heupklachten

Bij zeer ernstige artrose in de heup is het soms nodig om het heupgewricht te vervangen door een heupprothese. Deze operatie wordt gedaan onder algehele narcose of met een ruggenprik en vergt meestal een lange revalidatieperiode.

Medicatie bij heupklachten

Om de pijn te onderdrukken, kun je pijnmedicatie nemen. Bespreek dit met de arts of met de assistent. Als er sprake is van een ontsteking in het heupgewricht kun je ontstekingsremmers nemen, echter is de werking hiervan niet altijd even goed. Neem nooit ontstekingsremmers zonder dit eerst met een arts te hebben besproken. Ontstekingsremmers zijn schadelijk voor de nieren, een arts kan bepalen of je ontstekingsremmers mag gebruiken. In gevallen van zeer ernstige pijn biedt een corticosteroïdeninjectie soms uitkomst. Deze injectie zorgt voor directe verlichting van de pijn.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 29-03-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

3.7 uit 5 - 81 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -