Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe blijft je kind therapietrouw bij een groeihormoonbehandeling?

In de praktijk blijkt dat een kind niet graag kleiner is dan de rest. Iets kleiner zijn is vaak niet zo erg, maar als de lengte onder de ondergrens van het gemiddelde ligt, kan het een negatief effect hebben op het zelfbeeld en bovendien lastige situaties tot gevolg hebben. Als de diagnose groeiachterstand eenmaal gesteld is, kan het kind in aanmerking komen voor groeihormoonbehandeling

Een groeihormoonbehandeling betekent doorgaans dat je kind jarenlang iedere dag geïnjecteerd wordt of zichzelf injecteert. Het is erg belangrijk om de dagelijkse injecties vol te houden. Als je kind wekelijks één of meerdere injecties mist, heeft dit een negatief effect op de groeisnelheid en op het bereiken van je uiteindelijke eindlengte.

Het blijkt echter dat het voor kinderen moeilijk is de behandeling dag in dag uit vol te houden. Vooral in de pubertijd gebeurt het nogal eens dat kinderen moeite hebben om zichzelf dagelijks te injecteren. Het is een heel natuurlijk fenomeen, want in de puberteit zetten pubers zich vaak af tegen alles wat moet. 

Hoe zorg jij dat je kind therapietrouw blijft? Hoe ervaart je kind de dagelijkse injecties? 

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -