Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van flaporen

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. R. Sacircrbovan
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Het hebben van flaporen is een ongevaarlijke aandoening die in principe niet behandeld hoeft te worden. Wel worden flaporen vaak als cosmetisch onwenselijk ervaren en kun je er (vooral als kind) flink mee gepest worden.

Je kunt vanaf zes jaar de flaporen met een operatie corrigeren. Bij een zogenaamde otoplastie kan een plastisch chirurg de flaporen rechtzetten. Er wordt een sneetje achter het flapoor gemaakt waardoor het kraakbeen vervormd kan worden om de flaporen te corrigeren. Er kan bij een flapoorcorrectie ook een halvemaanvormig stukje kraakbeen verwijderd worden. Soms wordt ook de oorlel gecorrigeerd. Hierna wordt het weer gehecht en krijg je verband om je oren. Na ongeveer een week mag het verband er weer af. Het kan voorkomen dat de oren weer gedeeltelijk terugspringen, maar meestal zijn de resultaten van een flapoorcorrectie positief. Meer over het behandelen van flaporen lees je in het dossier over flapoorcorrecties.

Laatst bijgewerkt op 10 november 2012

Pagina laatst aangepast op 03-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. R. Sacircrbovan

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl