Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van emotionele instabiliteit

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door S. Kruisdijk
4.4 uit 5 - 44 beoordelingen
Beoordeling icoon39 mensen vonden deze informatie nuttig

Iedereen voelt zich wel eens emotioneel instabiel, zeker bij nare gebeurtenissen. Meestal gaat het vanzelf over en is geen behandeling nodig. In sommige gevallen kun je wel voor een behandeling kiezen, bijvoorbeeld:

  • Als je veel klachten hebt door de instabiliteit
  • Bij belemmering in je dagelijks leven door de klachten
  • Als je het gevoel hebt er zelf niet meer uit te komen
  • Als er ook veel andere klachten zijn en je een onderliggende aandoening vermoedt

Bij behandeling van emotionele instabiliteit is het voornamelijk belangrijk dat de oorzaak wordt weggenomen. Is de oorzaak stress, dan is het belangrijk om erachter te komen wat er stress in je leven veroorzaakt. Dit kan met de hulp van een psycholoog. 

Heb je last van andere klachten, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan om uit te sluiten dat de emotionele instabiliteit geen symptoom is van een onderliggende aandoening. Blijkt dit wel zo te zijn, dan kan een behandeling voor deze aandoening ook de psychische instabiliteit verminderen.

Bij het ontstaan van emotionele instabiliteit door hersenschade, is dit vaak niet meer omkeerbaar. Wel is het dan belangrijk om jezelf niet te veel uit te putten en te voorkomen dat je overprikkeld raakt. Hierdoor kun je vaak beter omgaan met je emoties.

Wordt de psychische instabiliteit veroorzaakt door een tekort of teveel aan hormonen, dan kan dit worden aangevuld met hormoonsupplementen. Ga hiervoor naar een arts.

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.4 uit 5 - 44 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -