Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Pijn in onderbuik: heb je er wel eens mee te maken?

Pijn in de onderbuik heeft meestal te maken met je nieren, blaas of de darmen. Zo kan een buikgriep de veroorzaker zijn of een intolerantie/ allergie voor bepaalde voedingsmiddelen. 

Daarnaast kunnen vrouwen er ook tijdens de maandelijkse perikelen last van hebben. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Ook hoe ermee omgegaan wordt, kan per persoon verschillen. Waar de ene zijn heil zoekt in medicijnen, helpt bij de ander al een kopje venkelthee of een warme kruik.

Hoe zit het met jou? Heb jij wel eens last van pijn in de onderbuik? Wat is bij jou de veroorzaker? En welke impact heeft het? Discussieer mee! 

Terug naar het begin

Reacties

 • Lol

  16 mei 2018 21:04

  Ik heb nog nooit last gehad van pijn in mijn onderbuik.

  • Iris

   21 oktober 2017 00:41

   Ik ben allergisch voor maïs maar misschien nog meer dingen maar daar ben ik nog niet achter. Ik heb soms veel last van boeren en oprispingen, meestal na de warme maaltijd. Ik ben dan misselijk, heb veel darmkrampen en krijg later diarree. Het duurt lang voordat het weer rustig voelt
   Ik vind het lastig om met name de avondmaaltijd te eten zonder daarna klachten te krijgen.

   • Van der veen

    15 augustus 2017 21:31

    Ik heb af en toe last van mijn onderbuik. Ik ben twee jaar geleden geopereerd aan mijn blindedarm, hij was ontstoken en geperforeerd. Ik was er net op tijd bij, als ik er later last van had gehad die geklapt. Nog steeds heb ik af en toe last. Waar dat aan ligt weet ik niet. Ik heb wel galstenen.

    .
    - Advertentie -
    - Advertentie -