Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Steeds meer bacteriën zijn resistent tegen antibiotica. Is dit een probleem?

Antibiotica zijn een belangrijk middel bij het bestrijden van bacteriën. Echter, antibiotica kunnen niet alle bacteriën bestrijden en er worden steeds meer bacteriën resistent tegen de bestaande middelen.

Hoe ga jij om dit probleem? Vind je dat artsen voorzichtig moeten zijn met het voorschrijven van antibiotica om zo te voorkomen dat we straks geen enkele ontsteking meer kunnen genezen? Of wil je gewoon een kuurtje krijgen als je last hebt van een ontsteking? Hoe ga je zelf om met antibiotica? Maak je de kuur helemaal af, of heb je wel eens een behandeling gestaakt?

Terug naar het begin

Reacties

  • Imker

    05 juli 2018 14:25

    Ik lees dat veel mensen vaak antibiotica nemen. Ik heb daar geen oordeel over anders dan dat je het spaarzaam zou moeten gebruiken. Maar er is ook vaak een alternatief. Voor bijv. keel ontsteking, maag- en darm ontsteking, wonden die maar niet genezen door infecties. Dit middel heet imkerhoning. Als dat puur gebruikt wordt heeft het altijd een antibacteriële werking en is verzachtend. Door het enzym Glucose Oxidase wordt glycolzuur en waterstofperoxide gemaakt van de natuurlijke suikers in honing.Daarnaast is honing zeer hygroscopisch en maakt dus een zeer droog klimaat waardoor bacteriën niet kunnen vermenigvuldigen.

    Voor uitwendig gebruik is honing in de medische wereld al erg bekend, maar nauwelijks gebruikt. Maar een geïnfecteerde teennagel is daar uitstekend mee te behandelen en is een zeer vriendelijk en goed werkend alternatief voor antibiotica. Maar honing voor inwendige problemen is minder bekend.

    Belangrijk is dat de honing puur en nuchter wordt gebruikt. Ook is de dosering flink. Bijv. een paar eetlepels per keer met weinig water. Dan minimaal een uurtje wachten en dan wat andere voeding en drinken nemen. Neem dan zoveel mogelijk pure en verzachtende producten. Zoals yoghurt (zonder toevoegingen), water, beschuitje etc. Maar vooral geen "Hoog-geproduceerd" maar juist basis zaken die goed voor je zijn en niet scherp/zuur of zout.

    Ook kan de honing nog verrijkt worden met een paar druppels propolis. Ook een anti-bacterieel middel uit de bijenkast. Door goede honing kunnen zeer veel mensen erg goed genezen, zeker in combinatie met propolis.

    En zo als ik al zei, voor inwendige bacteriële infectie als een uitwendige infectie/wond. Wel zorgen dat je een goede eerlijke imker vindt.

    • frank

      30 april 2017 19:33

      Ik heb er al zoveel op sinds 1973. Ik had beenmergontsteking, mij heeft het altijd geholpen. Bijwerkingen moet je maar op de koop nemen. Onzin allemaal wat ik hier lees .

      • Saviël

        16 november 2016 06:48

        Ik slik antibiotica voor mijn nierbekken en blaas ontsteking.
        Ik heb dit voor jaren geleden ook eens gehad zeven jaar geleden en daar nu nog last van in mijn maag en darmen. Nu slik ik weer antibiotica en mijn darmen gaan erg steken en pijnlijk aanvoelen. Wat moet ik doen het is zo erg dat ik bloed plas.

        Groetjes Saviël ( man 30 jaar )

        • Johannes

          31 mei 2016 23:12

          Ik heb drie weken geleden een kattenbeet(en) opgelopen, toen ik hem uit het water heb gehaald. Ik kreeg binnen een aantal uren een zeer sterk gezwollen hand en kreeg toen Amoxicilline/Clavulaanzuur Mylan voorgeschreven. Ik heb eerst een week twintig tabletten 3xpd 500/125mg genomen, de tweede week nog eens twintig tabletten 3xpd, toen een week niets, maar ik heb wel blaasklachten en nu de vierde week neem ik Amox./Clavul. Aurobindo 875 mg/125mg 2xpd. Volgens de arts zou het daarna onder controle komen. Is dit een correcte behandeling?

          • Joop

            15 mei 2015 22:27

            Ik heb een infectie in mijn mond die eruit ziet als een witte plak en zeer veel pijn aan gehad. Ik heb een slecht gebit, misschien heeft dat er iets mee te maken. Ik voel me zieker en moe. Ik had er antibiotica voor gehad, maar heb beetje last van hartklachten dus ben ik mee gestopt.

            • Jan pieter

              03 juni 2014 00:41

              Ik heb net keelontsteking gehad en ben eigenlijk pas begonnen met de kuur toen het al op z'n eind was. De koorts ging niet weg waardoor ik nog een keer naar de huisarts ben gegaan en toen toch nog kuur heb gekregen. De dag erna ben ik begonnen met de kuur. Ik ben bang dat ik nu resistent word voor de antibiotica, omdat ik het nog steeds slik maar allang weer beter ben.

              • Nicky

                07 maart 2014 22:22

                Heeft iemand gehoord van nitrofurantoine long? Ik zoek daar meer informatie over.
                Met vriendelijke groet,
                Nicky

                • paulina

                  11 november 2013 15:27

                  Zou je mij dan alsjeblieft kunnen vertellen welke middelen daarvoor zijn beste Anneke? Ik slik al die troep zolang ik weet dat ik besta, en ben altijd ziek van deze troep, nu weer CO-trimoxazol gekregen voor de acinetobacter. Een bacterie die gelijk is aan de bekende ziekenhuis bacterie en multieresistent is, dus vertel mij wat het alternatief is, want ik word er doodziek van.
                  mvg Paulina

                  • Jahoor,

                    21 oktober 2013 05:07

                    Voor alles is er antibiotica, voor ontstekingen bacteriën, maar ook worden ze voorgeschreven na medische ingreep, wat na ingreep anti-bacteriële preventie nodig heeft. Tand, kaak, keel, luchtwegen, huid, urinewegen, maag darm etc. Tevens kan ook verleend worden bij er ernstige zieltjes, om verspreiding van kwaadwillende bacteriën te bestrijden.

                    Dus een medische wereld zonder antibiotica, bestaat denk ik niet.

                    En je hebt toch soorten en fabrikanten land afhankelijk, wat je bijvoorbeeld in andere landen hebt als antibiotica, kan zijn dat in Nederland niet op genomen is en of geregistreerd medicijnenlijst en of verboden, maar andersom ook wat je hier hebt heb je bijvoorbeeld niet in België. Zo zit dat.

                    • Wrak

                      21 oktober 2013 04:55

                      Enige middel is pantasol tijdens antibiotica om ja maag te beschermen als je niet tegen kan maagsap, verder veel water drinken.

                      Tevens je kan antibiotica ook in vloeibaar vorm toegediend kregen.

                      En op het vraag wel of geen antibiotica: kijk medicijnen hebben bijwerkingen, hebben ze allemaal. En je slikt het toch niet voor plezier, maar tegen bacteriën en of weet u andere alternatieven, om de bacteriën te doden. En of te vernietigen. En ik denk dat nieuwe bacteriën bijkomen, het middel is resistent voor de bestaande bacteriën, maar nieuwe soorten kent hij niet. Neem nou de griepprik, je kan zo zien antibiotica's hebben update nodig. Voor de
                      toekomst. En om die update te vinden kost hoop geld en werk.

                      .
                      - Advertentie -
                      - Advertentie -