Zoeken

Ontharen: laseren of toch gewoon het scheermesje?

Bij de eerste zonnestraaltjes trekken we meteen de rokjes uit kast. Lekker de benen bijbruinen. Vanaf dat moment draaien de epilady en scheermesjes overuren. Het merendeel van de vrouwen doet er aan mee; ontharen. We willen niet gezien worden met haar onder onze oksels, op onze benen of onder ons bikinibroekje uitkruipend. Vooral in de zomer is het van belang dat het er glad uitziet.

In Europa beginnen meisjes rond hun veertiende jaar al met ontharen. In Nederland doen de meeste meisjes dit met een scheermesje. Andere veel voorkomende ontharingsmethoden zijn epileren, harsen of ontharingscrème. Sommige vrouwen blijven zoeken naar de ideale manier. Zo min mogelijk pijn, zo lang mogelijk haar vrij. Steeds meer vrouwen kiezen voor de permanente oplossing; laseren.

Heb jij ervaring met laseren (en is jouw ervaring positief en raad je het iedereen aan, of is het je slechtste keuze ooit geweest) of heb je een mening? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiƫntverhalen

Delen
Wist je dat?

Anticonceptie na bevallingJe na de bevalling niet meer de ‘pil’ kunt gebruiken tijdens de periode van borstvoeding? Dit komt doordat de pil oestrogeen en progestageen bevat en deze combinatie aan hormonen ervoor zorgt dat de melkproductie wordt onderdrukt. Je zou dan onvoldoende melk hebben om je baby te voeden. 

In het dossier Anticonceptie na bevalling zetten we op een rijtje welke anticonceptiemiddelen je wel en niet na de geboorte van je kind kunt gebruiken. Ook vertellen we wanneer je weer met anticonceptie moet starten als je na de bevalling niet meteen weer zwanger wilt raken.  

Wist je dat?

Seksueel actieve vrouwen vaker last hebben van vaginale ongemakken? Geslachtsgemeenschap heeft invloed op het vaginale milieu van een vrouw. Bij sommige vrouwen herstelt deze maar langzaam en zij krijgen de dag na de gemeenschap last van een onaangenaam geurende vagina. Meer lezen over dit onderwerp? Ga dan naar het dossier Vaginale klachten voor uitgebreide informatie en tips.

Reacties

 • Sil

  Sonja

  Lijkt me wel iets, ja;-) maar heeft iemand hier ervaring mee?

  Groetjes Sonja

  Reageer
 • Sil

  Eva

  Ik ben sinds een aantal maanden bezig om mijn bikinilijn/schaamstreek te laten laseren. De reden dat je meerdere behandelingen nodig hebt, is omdat de haarzakjes groeien in cyclussen. Dus de haren die op dit moment groeien, zijn over een paar weken uitgegroeid en dan worden andere haarzakjes actief. Bij elke behandeling behandel je dus een ander haarzakje, waardoor je meerdere behandelingen nodig hebt om alle haarzakjes te kunnen behandelen. Daarom zit er tussen elke behandeling elke keer een periode van 8 weken rust. Ik heb nu 4 behandelingen gehad en de meeste haren zijn inderdaad weg en komen niet meer terug! Wat een verschil!! Eindelijk verlost van ingegroeide haren, rode vlekken na het scheren, stoppels, enz. Ik ben zo enthousiast dat ik van plan ben om over een poosje (even opnieuw sparen) ook mijn oksels te laten doen.

  Reageer
 • Sil

  Tweety

  Ik heb tien IPL-behandelingen bij mijn bikinilijn gehad, maar moet nog steeds scheren.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

78 + 2 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief Gezondheidsplein Nieuwsbrief
Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video