Zoeken

Draag jij deze zomer zonder schaamte een bikini?

In tv-series en in de modetijdschriften zie je vrijwel uitsluitend slanke, verleidelijke vrouwen, zonder vetrolletjes of putjes in hun dijen. Als je je eigen lichaam daar constant mee vergelijkt, kun je behoorlijk ongelukkig worden.

Vooral als je van het strandleven houdt en je je onvolkomenheden letterlijk bloot moet geven. 

Zit jij daarmee? Laat jij je gek maken door maatje 36? Of trek je zonder schaamte een bikini aan, ongeacht je figuur? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Sophie

  Hoi, ik ben Sophie en ik vind dat ik dikke benen en billen heb. Er is dan ook een jongen die zegt 'dikke spek benen' en dan word ik onzeker.

  Reageer
 • Sil

  justagirl

  Neem in plaats van snoep een appel, of een handje aardbeien. Kate Moss zei ooit: Nothing taste as good as skinny feels like.

  Reageer
 • Sil

  TantePhoe

  Dag allemaal,
  Ik ben 60 en heb een buikje. In bikini voel ik me niet meer op m'n gemak. Dus koop ik mooie badpakken die m'n buikje wat verhullen. Daar voel ik me goed in en dat is, wat mij betreft, het enige wat telt.

  Reageer
 • Sil

  TantePhoe

  Lief meisje,
  Een bikini zie jij niet zitten? Neem een mooi badpak met zo'n soort boxershort-pijpjes aan je dijen. Dat verstopt de meeste overbeharing...En ga eens bij een goeie dermatoloog, aan overbeharing valt écht wel te verhelpen! 'k Wens je alle nodige moed en fierheid op je jonge lichaam! Warme knufkus, Liliane

  Reageer
 • Sil

  Hopeless

  Ik ben 16, ben ong. 1.75 en weeg 65 kilo. Ik heb altijd een normale gewicht gehad, maar omdat ik te snel ben gegroeid heb ik striae gekregen aan mijn heupen en aan de binnenkant van mijn boven benen. Ook heb ik overbeharing waardoor ik mij nog meer schaam, weg scheren zou het probleem niet oplossen. Het zou het alleen erger maken. En voor laserbehandelingen heb ik echt geen geld. Door al deze redenen leef ik al een paar jaar lang in schaamte. Ik heb al sinds jaren niet meer gezwommen terwijl ik eigenlijk van zwemmen houd. Ik heb hier echt zoveel moeite mee.. Het is alsof mij niks gegund is.

  Reageer
 • Sil

  9221

  Ik ben 1.71 en weeg 75 kilo. Veeeel te veel I know... ik wil echt in de zomer normaal in me bikini kunnen lopen... maar ik sport al vier keer in de week, Alleen is het zo moeilijk om van al dat snoep af te blijven ;S

  Reageer
 • Sil

  :( :( :(

  Nee, eigenlijk durf ik niet. Ik vind mezelf veel te dik. Ik ben 176 en weeg 65 kilo, en ik heb veel vet op mijn heupen zitten. Ook heb ik een buikje. Ik wil graag afvallen, maar mag niet van mijn ouders. En ik word hier helemaal depressief van, omdat al mijn vrienndinnen vreselijk slank en mooi zijn. En mijn zusje heeft ook een mooi figuur. Het is mijn eigen schuld, maar ik wil zo graag een paar centimeter kwijt, ook rond mijn benen... :( Ps. ik ben 13 jaar.

  Reageer
 • Sil

  Gerrita

  ik ben 20 jaar. ben 184 cm lang en weeg 92 kg. ben in anderhalf jaar ongeveer 10 kg aangekomen. zat in de put en voelde me onzeker en alleen en dat probeerde ik weg te eten. het werd alleen maar erger. nu gaat het steeds beter. ik heb geen zin in een badpak of tankini dus ik loop gewoon telkens in een bikini. ik ga zo min mogelijk naar het zwembad of het strand, maar als ik er dan eenmaal ben ben ik gewoon ik en jammerdan als iemand anders zich aan mij ergert of me lelijk vind. er zijn zat lelijkere of dikkere mensen dan ik hoor!;)

  Reageer
 • Sil

  Nadine

  Ik ben 14 jaar, 1.65 m lang en weeg ongeveer 54 kilo.
  Niet heel weinig ofzo dus ben ik nu druk aan het trainen voor het bikiniseizoen.
  en ik moet zeggen dat het helpt!
  ik eet nu geen tussendoortjes meer, behalve 1 stuk fruit. eet gewoon 3 goede maaltijden, zelfs een bakje yoghurt toe.
  ik fiets 5x in de week 2 uur per dag, speel 2-3 uur per week tennis en 2 uur gym.
  Elke avond gooi ik er nog behoorlijk wat buikspieroefeningen tegenaan.

  Dit allemaal sinds iets minder dan een week, en ik merk nu al heel wat verschil!

  Dit jaar zal ik me zeker voelen in mijn bikini :)

  Tegen alle mensen die niet in bikini willen, heb gewoon schijt aan iedereen!
  Je leeft maar 1 keer en je kunt beter spijt hebben van iets dat je gedaan hebt dan van iets dat je iets niet hebt gedaan.

  Reageer
 • Sil

  Carin

  ja ik wel eindelijk. ik 57 weeg nu 64 en 180 lang eindelijk alles op de goede plek heerlijk ik ging op een lijn clupje en het koste me niet eens veel moeite geen honger gehad dus ik kan weer heerlijk in bikinie.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 + 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video