Zoeken

Slapeloosheid

Slapeloosheid kan tot veel problemen overdag leiden.

Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Maar liefst 10% van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Een goede nachtrust is echter erg belangrijk. In deze special lees je alles over slapeloosheid: de oorzaken en gevolgen. Verder krijg je tips over wat je kunt doen bij slaapproblemen.

Mijn verhaal

 'Wat kan ik doen tegen mijn slapeloosheid?'

Dagmar (23) heeft sinds haar pubertijd moeite met de nachten. Ze slaapt moeilijk in, wordt midden in de nacht regelmatig wakker en als het ochtend is, voelt ze zich soms nog steeds moe. “Er zijn wel nachten dat ik lekker slaap maar die worden afgewisseld met onrustige nachten.”

Lees het verhaal van Dagmar!

Wat kun je aan slaapproblemen doen?

In deze animatie leggen we uit wanneer je spreekt van slaapproblemen. Er worden verschillende factoren genoemd die eventueel een oorzaak kunnen zijn voor slaapproblemen. Wat kun je zelf doen tegen slaapproblemen en wanneer is een bezoekje aan de huisarts verstandig?

Discussie

Hoe vaak heb jij last van slapeloosheid? 

>Voor de één is het een fluitje van een cent om in slaap te komen, terwijl het voor de ander iedere avond opnieuw een probleem is. Hoe dan ook, een gezonde nachtrust is belangrijk. Slapen is namelijk, net als eten en drinken, een eerste levensbehoefte. Heb jij moeite om in slaap te komen?

Discussieer mee!

Volgende paginaWat is slapeloosheid?

Delen