Zoeken

Hoelang duurt het voordat een wondje - dat door de seks veroorzaakt is - genezen is?

Een week geleden heb ik voor het eerst seks gehad en sindsdien heb ik (licht) bloedverlies, meestal lichtbruin. Ik denk zelf dat het door (een) wondje(s)komt. Ik bloedde namelijk tijdens de seks ook wat. We hebben wel een condoom gebruikt en verder heb ik geen symptomen dus ik vermoed niet dat het aan iets anders ligt (ik heb ook 2 dagen na de seks mijn menstruatie gehad maar die is inmiddels al weer voorbij). Ik vroeg me af hoelang het kan duren voordat een wondje genezen is? Of wat normaal is? En wanneer ik me zorgen moet gaan maken en wat er dan moet gebeuren, behalve naar de huisarts gaan?

Antwoord op de vraag hoelang het duurt voordat een vaginaal wondje genezen is

Maak je geen zorgen. Het komt wel vaker voor dat er tijdens de seks wat kleine bloedingen ontstaan. Bovendien was je niet lang daarna ongesteld en ook daar kan de bloeding van komen.

Bloedingen van deze aard gaan vrij snel weer over. Geef het weefsel even een aantal dagen de tijd om te herstellen.

 

 

Volgende paginaPatiëntverhalen

Vorige paginaVideo's

Delen
Vragen over erfelijke eierstokkanker of erfelijke borstkanker?

Online Spreekuur: voor al je medische vragenWist je dat we op Gezondheidsplein een spreekuur hebben over erfelijke borstkanker en eierstokkanker? Zit borstkanker of eierstokkanker bij jou in de familie? Wil je meer weten over erfelijke borstkanker of over het risico dat het in jouw familie voorkomt? Stel dan gerust je vraag. Deskundigen van het Efocentrum beantwoorden je vragen.

Stel je vraag over erfelijke borstkanker >>

Test je kennis over EHBO!

EHBO quizWat weet jij eigenlijk van EHBO? Ben je een echte kenner of nog een beginneling? Speel de EHBO Quiz om je kennis te testen. Misschien heb jij dan wel de hoogste score! Veel succes.

Meer weten over EHBO? Bekijk dan ook eens onze special over EHBO >> 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video