Zoeken

Pijn

In deze special vind je informatie over zenuwpijn. Wat is zenuwpijn en wat is daarvan de oorzaak? Hoe kan pijn je leven beïnvloeden? Dat en meer lees je in deze special. Je kunt hier bovendien leerzame video's over zenuwpijn bekijken.

Deze special wordt mede mogelijk gemaakt door Pfizer.

Wat is zenuwpijn?

In deze animatie wordt uitgelegd wat zenuwpijn is en welke stappen je het best kunt nemen voor een goede behandeling. Er worden praktische tips gegeven waarmee je makkelijker met de zenuwpijn kunt omgaan en klachten kunt verminderen.

 

Hoe herken je zenuwpijn?

In deze video wordt uitgelegd hoe je zenuwen werken en wat de symptomen van zenuwpijn zijn. Er zijn ook verschillende soorten zenuwpijn die elk hun eigen oorzaak kennen. Ook wordt toegelicht waarom het lastig is de diagnose zenuwpijn te stellen.

Het leven van Jacqueline mét zenuwpijn

Jacquelien kreeg na haar bevalling last van zenuwpijn. Ze vertelt over de lange weg die ze heeft moeten afleggen voordat de juiste diagnose gesteld werd. Ook vertelt ze over haar klachten, de behandeling en heeft zij nuttige tips voor anderen die (vermoedelijk) zenuwpijn hebben.

Hoe gaat Robbert-Jan om met zenuwpijn?

Robbert-Jan vertelt in deze video zijn verhaal over het leven met zenuwpijn. Hij vertelt over hoe zijn zenuwen hem langzaam gingen bedriegen en hoe uiteindelijk de diagnose zenuwpijn gesteld werd.

Hoe kan zenuwpijn behandeld worden?

Er zijn verschillende soorten zenuwpijn die elk een andere behandelmethoden kennen. De behandeling begint altijd met aanpakken van de oorzaak. De pijn zelf kan op verschillende manieren behandeld worden: medicatie, stroomstootjes, zenuwblokkades of een operatie. Ook is een stukje emotionele begeleiding belangrijk.

Volgende paginaWat is pijn?

Delen