Zoeken

Heb ik pijn aan mijn tanden door een geirriteerde zenuw?

Ik heb na een verkoudheid en bijholteontsteking pijn aan de tanden, vooral rechtsonder en na het warme eten. Deze pijn houdt ongeveer 2 uur aan, ook de andere tanden zijn af en toe gevoelig. Ik ben bij de tandarts geweest en deze heeft getikt onder en boven op de tanden en met een watje met kou getest of ik dit voelde. Dit was allemaal goed en hij denkt aan een geirriteerde zenuw, dit moet vanzelf weer overgaan. Kan dit kloppen?

Antwoord op de vraag over tandpijn

Pijnklachten in de onderkaak hebben geen directie relatie met een kaakholteontsteking (bovenkaak). Een geirrteerde zenuw ontstaat niet zomaar. Er moet dan recent een vulling in zijn gelegd of een gaatje in zitten. Een röntgenopname kan meer duidelijkheid geven.

Succes,

Alexander Edomskis

Volgende paginaPatiëntverhalen

Vorige paginaVideo's

Delen
Dossier Reuma

Reuma kent vele verschillende vormen. Helaas is het nog niet te genezen, maar met medicijnen en leefstijladviezen kunnen mogelijk wel de klachten verminderd worden. In het dossier Reuma lees je hier meer over.

Ga naar het dossier Reuma >>

Wist je dat?

Bijna elke vrouw wel eens geen zin heeft om te vrijen? Bijvoorbeeld doordat ze niet of moeilijk opgewonden raakt of verschillende pijnklachten heeft. Wat betekent dit voor jou? Wat zou je hieraan kunnen en willen doen en wat zijn precies de mogelijkheden? De vrouwelijke Care for Women specialiste helpt en geeft je persoonlijk advies.

Ga naar de website van Care for Women >>

- advertorial -

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video