Zoeken

Mondverzorging

Mond en tanden vormen een belangrijk onderdeel van je gezicht. Vaak kijk je bij een eerste ontmoeting als eerste naar het gezicht. Er is dan speciale aandacht voor de ogen, mond en het gebit. Een verzorgd gebit is niet alleen aantrekkelijker, het draagt ook bij aan de gezondheid ervan. Een gezond gebit is immers het halve werk. Op deze special vind je daarom alles over een goede mondverzorging.

Tip van de maand

Tip van de maandFlos voor een goede mondhygiëne! Zo flos je op de goede manier: wikkel een lang stuk flosdraad om de middel- of wijsvinger van de beide handen. Breng de flosdraad voorzichtig in een zigzagbeweging tussen je tanden. Maak met de flosdraad een C-vorm om je tand heen. Trek dan voorzichtig het flosdraad vanaf de tandvleeslijn omhoog naar de rand van de tand. Doe dit aan beide kanten van elke tand. 

 

Hoe kun je het beste je tandenpoetsen?

Je tanden poetsen is belangrijk om gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen. Maar hoe kun het beste je tanden poetsen? Deze animatie geeft tips! 

Mijn verhaal

Losse kiezen door tandwortelontsteking

Anneloes kampt al drie maanden met ontstekingen in haar mond. En nu lijken zelfs haar kiezen los te gaan zitten door de ontsteking. Wat te doen? 

Lees het verhaal van Anneloes! 

Discussie

Bleaching: een aanslag op je tanden

Om jaloers op te worden: die stralend witte lach uit de tandpastareclames. Helaas geldt voor velen van ons dat onze tanden nooit zo wit worden als we zelf graag zouden willen. Bleaching kan een oplossing bieden, maar is dat geen aanslag op je tanden?

Discussieer mee! 

Delen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld